A legjobb fehérbor lett Európa egyik legrangosabb borversenyén az Ostoros Irsai Olivér

2023. június 08.

Nemcsak aranyérmet, de a legjobb fehérbor különdíját is kiérdemelte a bíráktól az Ostoros Családi Pincészet Irsai Olivér bora.

Az aranyérmet és a legjobb fehérbor különdíját is kiérdemelte a bíráktól az Ostoros Családi Pincészet Irsai Olivér bora Európa egyik legnagyobb borversenyén a Challenge du Vinen! Hatalmas elismerés ez a családi pincészet számára, hiszen az Irsai Olivér idén már a második rangos elismerést zsebeli be. Márciusban a Berliner Wein Trophy-n is elhozta az aranyérmet és a korábbi években is bizonyítottak az előző évjáratai a fent említett nemzetközi borversenyeken.

Az Ostoros Irsai Olivér 2022 a borversenyen 96 pontos átlagpontszámmal zárt. Ezzel kiérdemelte a legjobb fehérbor különdíjat (Special Prize White Wine).

átlátszó palack, rajta fehér címke, körülötte sárga virágok
Fotó: Ostoros Pincészet

„Büszkék vagyunk rá, hogy az Irsai Olivér mára a borászatunk egyik legfontosabb fehérborává vált. Gondos munkával egy kellemes, illatos, fajtajelleges, jó savérzetű, könnyed bort készítettünk, melyet most nemzetközileg is elismertek, idén már másodszor” – mondja Soltész Gergő tulajdonos.

A Challenge du Vin napjainkban Európa egyik legismertebb és legrangosabb borversenye. A megmérettetésen évről évre kb. 5000 mintát neveznek be és bírálnak el.

A borversenyen a pincészet egy másik fehérbora, a Soltész Egri Chardonnay 2021 is aranyérmet szerzett. Ez egy komolyabb, testesebb fehérbor, érleltebb karakterrel, ahol a fajtajelleg mellett elegánsan megjelennek a fás, pörkölt, vaníliás jegyek is.

(promóció)
Címlapfotó: Ostoros Családi Pincészet