5 budapesti kávézó, ahol nyugodtan dolgozhatsz órákon keresztül

2022. október 11.

Egy kávézó néha igazi életmentő lehet, ha egy nyugodt helyre van szükséged, hogy a feladatodra koncentrálhass.

A listán szereplő helyeken garantáltan bekuckózhatsz, csak a kalóriákra kell majd odafigyelned, mert rengeteg finomság akad mindegyik kávézóban. Íme!

1. Mon Chéri Coffee Shop (1052 Budapest, Károly körút 12.)

View this post on Instagram

A post shared by Mon Chéri Coffee Shop Hungary (@monchericoffeeshop_hungary)


Engedj a megannyi ínycsiklandozó szendvics, sütemény és kávé csábításának. A Mon Chéri Coffee Shopban órákon keresztül elüldögélhetsz, tanulhatsz, vizsgára készülhetsz vagy beszélgethetsz. A kávézóban akadnak bekuckózos helyek és tágasabb, kényelmes foteles részek is. Foglald el a „hadiszállásodat” és egyél, igyál valami finomságot!

2. Fekete (1053 Budapest, Múzeum körút 5.)

View this post on Instagram

A post shared by fekete (1053 Múzeum krt. 5.) (@feketekv)


Nehezen tudunk elképzelni egy „budapestibb” helyet a társasházban található Feketénél. Minőségi kávék társaságában gyorsan telik az idő, de nem is baj, mert itt órákon át nyugodtan koncentrálhatsz a teendőidre. Kínálatukban egyik személyes kedvencünk, a nitro cold brew is helyet kapott, erről mi itt írtunk korábban. Ha megéheztél, akkor is jó helyen vagy náluk. Próbáld ki a tojásos reggelijük egyikét, süteményeiket, omlettjeiket vagy gluténmentes tortácskáikat.

3. Espresso Embassy (1051 Budapest, Arany János utca 15.)

View this post on Instagram

A post shared by espresso embassy (@espressoembassy)

Az Espresso Embassy lesz az egyik kedvenc törzshelyed, ha szereted a kézműves kávécsodákat. Valószínű, hogy a különféle ínycsiklandozó süteményeik – amik között gluténmentes és vegán verziók is akadnak – szintén levesznek majd a lábadról. A jó idő beköszöntével a kávézó teraszán is sütkérezhetsz.

4. Nagy Lumen (1085 Budapest, Horánszky utca 5.)

View this post on Instagram

A post shared by Lumen Kávézó (@lumenkavezo)


Tágas és világos tér? Pipa. Növények? Pipa. Finom ételek? Pipa. A Nagy Lumenben szeretettel várnak minden tanulni, dolgozni vagy kikapcsolódni vágyót. Ha betérsz hozzájuk, ne hagyd ki a minden nap megújuló ebéd menüt se.

5. Zoska Reggeliző Kávézó (1053, Budapest, Ferenczy István u. 28.)

View this post on Instagram

A post shared by Zoska Reggeliző és Kávézó (@zoskacoffee)


Szex és New York fanok figyelem! A Zoska Reggeliző Kávézó magát Mr. Biget (Chris Noth) is vendégül látta már, így nem is lehet kérdés, hogy ez egy tökéletes hely, ha a sorozatban látott reggeli brunchra és egy kis pihenésre vágysz.

Szerző: Dimashky-Korompai Tímea
Címlapfotó: shen liu / Unsplash