Rövid ideig különleges ízben kapható a híres ital

2023. február 14.

Az újdonságot az is imádni fogja, akinek amúgy nem jön be a krémlikőr. A leghíresebb márka gyártója limitált kiadást dobott a piacra.

A többség szereti, de van, aki szerint túl édes. Egy biztos: a krémlikőr piacon évtizedek óta verhetetlen a Baileys. Nem is csoda, hiszen mindig tudnak valami újat mutatni. Most például egy teljesen váratlan ízkombinációval rukkoltak elő.

Az ír márka képviselői február elején jelentették be, hogy új termékkel jelennek meg a boltok polcain. Ráadásul nem is akármilyen apropó miatt: a vaníliás-mentás ízesítésű Baileys egyfajta tisztelgés az írek védőszentje, Szent Patrik előtt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

PS DRINKS LTD (@psdrinksuk_83) által megosztott bejegyzés

Ez viszont azt is jelenti, hogy nem egy állandó termékkel bővül a márka termékpalettája, a többi zöld ünnepi italhoz hasonlóan ez a változat is csak korlátozott ideig lesz kapható.  

KAPCSOLÓDÓ CIKK: 5 KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ TOJÁSLIKŐR, AMIT AZTÁN NEM LEHET ABBAHAGYNI

A Baileys munkatársainak javaslata alapján, bár önmagában is kiváló ízélményt nyújt az új likőr, nyugodtan használhatjuk különböző koktélokhoz és fogyaszthatjuk jégkrém mellé.

„Az idei Szent Patrik-napon a Baileys most először lesz mentazöld! Nagyon örülünk neki, hogy új ízeket biztosíthatunk mindenki számára az ünnepek alatt” – áll a cég vinepair.com által idézett közleményében.

Szent Patrik napja az írek egyik legfontosabb ünnepe. Hagyományosan minden év március 17-én tartják, azon a napon, melyen a hagyomány szerint a keresztény térítő életét veszítette 460-ban.

Címlapfotó: Yeh Xintong / Unsplash