2 magyar bor a világ leghíresebb borszakértőjének kedvence!

2022. december 14.

Újabb komoly elismerésben részesült két magyar bor. A világ egyik leghíresebb borszakértője két tételt beválasztott a 2022-es kedvencei közé.

A brit Jancis Robinson vitán felül a világ egyik leghíresebb és legelismertebb borszakértője. A szinte Bibliaként kezelt A bor világatlasza könyv társszerzője, az 1953-ban alapított Master of Wine szakmai cím tulajdonosa. Utóbbit rajta kívül alig négyszázan mondhatják el magukról a világban. Borleírásai, értékelései zsinórmértéknek számítanak úgy a kereskedők, mint a fogyasztók körében. Ennek megfelelően évente ezres nagyságrendben kap és kóstol borokat, hogy aztán elmondja a véleményét. Év végén pedig saját felületén összegzi a tapasztalatait, kiválasztja az elmúlt időszak kedvenceit. Így tett 2022-ben is, legutóbbi írásában az erősített borok és természetes édes borok kategóriában ismertette a kedvenceit.

Örömteli hír számunkra, hogy Tokaj és a magyar bor már eddig is tekintélyes 2022-es dicsőséglistája tovább bővült. Két édes tokaji bor is helyet kapott ugyanis Jancis Robinson kedvencei között. Ez egyrészt nagy öröm, másrészt kiváló tipp arra vonatkozóan, milyen bor kerüljön itthon a karácsonyi asztalokra. Annál is inkább, mert az egyik „győztes”, nevezetesen a Royal Tokaji 6 Puttonyos Aszú most kedvezményesen megvásárolható a Vince egyik karácsonyi borcsomagjának részeként. Aki legkésőbb december 18-ig megrendeli, garantáltan meg is kapja a fa alá!

Royal Tokaji Késői Szüretelés 2018

Diós, vibráló jegyek az illatban. Édes, de mégis könnyed, valamivel kevesebb savtartalom jellemzi, mint a tokaji aszút. Kicsit szirupos, de nagyon szép tétel.

Royal Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2017

Erőteljes, pompás érett gyümölcsök, kiváló savak és fehér barack a kortyban. Nagyon kifinomult és jó struktúrája. Minden bizonnyal évtizedekig a csúcson lesz.

Címlapfotó: Nati Melnychuk / Unsplash