Új korszak kezdődött a Miklós Csabi családi borászat életében

2024. június 09.

A 2024-ben fennállása kerek évfordulóját ünneplő Miklós Csabi pincészet komoly átalakuláson ment át.

Miklós Csabi, vagyis a móri Miklós Csabi pincészet több mint 20 éve foglalkozik szőlőtermesztéssel. 8 hektáron, Mór legjobb dűlőiben dolgoznak. Csabi a bort még édesapja régi pincéjében kezdte készíteni, ma már viszont Mór belvárosában, az Ezerjó utca 1-3 szám alatt egy modern borászatban tevékenykedik. Az ottani terasz mögött egy szív alakú kőbánya magasodik, amivel komoly tervei vannak.

egy férfi áll a mezőn
Fotó: Miklóska Zoltán

A két évtized során nem csak a borász, de a borai is felnőttek. Tudatosan készült a változásra, tervezte a jövőt, beruházott és felújított. Úgy érzi, 2024-ben megérett az idő a Miklós Csabi márka a megújulásra. A kreatív tervezés során az alapkoncepció az volt, hogy egy bordeaux-i keretrendszerbe tegyék a címkét. Ennek az a lényege, hogy minden címkén van egy chateau (francia szó, jelentése: kastély). Csabi ezt a chateau-t cserélte le egy-egy személyes történetre. Így messziről úgy tűnik, mint egy klasszikus bor, ha közelebb megyünk, akkor látjuk csak, hogy itt valami másról van szó.

Címlapfotó: Miklóska Zoltán