Ezek a legnépszerűbb stílustrendek 2022-ben!

2021. november 07.

Érdekel, mit hoz 2022 a lakásdekoráció területén? Jó helyen jársz! A legújabb trendek nemcsak azoknak lehetnek érdekesek, akik most költöznek új ingatlanba egyedül vagy párjukkal, családjukkal, de azoknak is, akik szeretnék otthonukat új pompába öltöztetni. Nézzük, mikre érdemes figyelni, hogy friss és modern hangulatot teremtsünk a lakásnak!

Otthoni nyugalom

Az elmúlt évek mintázatának egy része tovább gördül 2022-re is: az otthon egy megnyugtató, a világtól elkülönült, biztonságos hely, ahol különböző “szigetek” vannak kialakítva a munkaköri és házi feladatok szétválasztásához. Emellett az egészségre, jóllétre és a fenntarthatóságra fókuszáló stílusirányzatok is fontos szerepet kapnak az otthoni lakberendezésben. 

Vezető stílusirányzatok

A skandináv hygge továbbra is osztatlan sikernek örvend – az eredetileg életérzésre vonatkozó kifejezést ügyesen be lehet csempészni a mindennapi lakberendezésbe. Gyakorlatban néhány használati tárggyal gyorsan meg lehet jeleníteni: például a rattan erkély fotelek kombinálása nagyszemű, fonott pokrócokkal jó kezdőlépés, de pár gyertyával és fából készült, lábakkal ellátott tálcával igazán kellemes hygge hangulatot teremthetünk. Még barátságosabb lesz a hangulat, ha pár kúszónövényt vagy nagyobb levelű lágyszárút hozunk be a térbe.

A másik közkedvelt trend a letisztult, sikkes indusztriális irányzat. A régi, ipari stílust idéző lámpák, a fa, üveg és nehézfém izgalmas elegye teszi igazán egyedivé a lakás dekorációját. Még ütősebb a megjelenés, ha mondjuk a félig zárt teraszon a falat nem vakoljuk le, hanem hagyjuk előbukkanni a téglákat, s ez elé tesszük le az erkély szettek elemeit. Színárnyalatokban a szürke, mély csokoládé és rézbarna árnyalatok teszik igazán izgalmassá a trendet, amit érdemes feldobni az arany, ezüst és bronzos dekorelemekkel. Egy fémes, nagyágú ging-go levél vázába illesztve a kávézó asztalon igazán csinosan fog mutatni. Az igazi növényekkel itt is még több életet lehet csempészni a környezetbe, bár ennél a stílusnál csínján kell velük bánni.

Szeretnénk valamelyik vezető stílussal díszíteni az otthonunk különböző tereit? A Bonami akár bútorok, akár dekorációk terén gazdag kínálatot nyújt, amiből megéri szemezgetni a lakásfelújításhoz.

Címlapfotó: Helin / Shutterstock.com