Remek lehetőség borászatoknak: VINCE Magazin borteszt felhívás

2023. augusztus 14.

Az ingyenes VINCE Magazin borteszt által a pincészetek szakmailag megalapozott, részletes visszajelzést kapnak beküldött boraikról.

Az évente 11 alkalommal megjelenő VINCE Magazin minden lapszámában tematikus bortesztek kapnak helyet. A borokra adott pontszám és a részletes kóstolójegyzet nemcsak az olvasóknak, vásárlóknak jelent mértéktartó igazodási pontot, de a borászoknak is fontos szakmai visszajelzés. Annál is inkább, hiszen tesztjeinken az értékelést mindenkor a legkiválóbb hazai boros szakemberek végzik.

Következő, októberi számunk tesztjéhez nagy reményeket fűzünk, mivel ilyen jellegű teszt ebben a formában még nem volt a magazin történetében. Reméljük, a borászoknak is felkelti az érdeklődését és küldenek hozzánk olyan borokat. amik a Magyarországon engedélyezett fajták közül a kevésbé elterjedtek közé tartoznak. Az egyszerűség kedvéért a mindösszesen 50 hektár alatti termőterületű fajtákra gondoltunk.

Ide tartoznak többek között az alábbi fajták: a budai zöld, chenin blanc, cirfandli, csabagyöngye, generosa, jázmin, kabar, kéknyelű, korai piros veltelini, nektár, piros tramini, rózsakő, sárfehér, csókaszőlő, fekete járdovány, purcsin, viognier, vulcanus, zefír, zeusz.

Ezen a linken ellenőrizhető, hogy mely fajták termőterülete nem éri el Magyarországon az 50 hektárt: https://www.hnt.hu/wp-content/uploads/2022/09/Borszolovel-beultetett-terulet-Magyarorszag-20220731.pdf

A tematikus teszt mellett minden lapszámban külön teszteli a bizottság az aktuálisan bemutatott, piacra került új tételeket. Újdonságot most is, ahogy mindig, bármely borvidékről küldhetnek. Ott csak a frissesség számít.

VINCE borteszt: információk a jelentkezéshez

  • A VINCE Magazin tesztjein való részvétel ingyenes.
  • Egyféle tételből 3 palackot kell beküldeni.
  • Minden borhoz a következő adatokat kell megeadni: bor neve, termelő/Borászat, borvidék/ország, szárazsági (száraz, félszáraz, félédes, édes), évjárat, szőlőfajták, kiskereskedelmi ár, melyik tesztre küldik, bolt/webshop (ahol kapható az adott bor).
  • A borok és adatok beküldési határideje augusztus 23. szerda.
  • Az adatok küldhetők papíron a borokkal együtt, de még jobb, ha e-mailben érkezik, a nemetherica@gmail.com e-mail címre.
  • A borokat az alábbi címre kell küldeni: VINCE Magazin, H & G Lapkiadó, 1024 Budapest, Margit krt. 5/A. 3/1, (31 kulcs 3420). A recepció minden hétköznapon 8-16 óráig tudja fogadni a borokat.

Címlapfotó: CA Creative / Unsplash