Ilyen különleges rozé borsort még nem lehetett kóstolni itthon

2024. április 26.

Májusban bizonyítást nyer: a rozé boroknak ott van a helye minden borértő poharában.

2024. május 16-én 18 órai kezdettek egy egészen különleges Vince Borműhelyre kerül sor a VIRTU Restaurantban. A MOL Campus 28. emeletén, Budapest lenyűgöző panorámája mellett A rozé ismeretlen arcai címmel rendezünk borkóstolót. (Jegyek az alábbi képre kattintva vásárolhatók meg.)

Célunk a rendhagyó borműhellyel, hogy az arra nyitottaknak bebizonyítsuk, a rozé bor sokkal több annál, mint amit a legtöbben tudnak róla. Ennek érdekében egy tényleg nem mindennapi rozé borsorral készülünk. Már az indítás is különleges, hiszen az első tétel egy alkoholmentes rozé pezsgő lesz. Kerül még a poharakba rózsaszín prosecco, rozé a világ leghíresebb „rozés borvidékéről”, különleges eljárással készített osztrák rozé és két prémium magyar bor is.

A Vince Borműhely A rozé ismeretlen arcai borsora

1. Rozé, ha alkoholmentes: Vinada alkoholmentes rozé pezsgő
2. Rozé, ha buborékos: ANNA SPINATO Prosecco DOC Rosé Organic Brut
3. Rozé, ha Provence-ból érkezik: CHATEAU DE LA GALINIERE Sainte-Victorie Rosé Cotes de Provence BIO 2022
4. Rozé, ha üvegdugós és Rose de Saignée módszerrel készült: Umathum Rosa 2022
5. Rozé, ha Egerből érkezik: St. Andrea Szeretettel Rosé
6. Rozé, ha prémium magyar: Dúzsi Prémium Cabernet Franc Rosé

A kortyok mellé természetesen a VIRTU exkluzív falatkái kerülnek felszolgálásra, egyszersmind bizonyítandó, hogy a különleges rozé borok a gasztronómiában is tökéletesen megállják a helyüket.

A 2024. május 16-én Vince Borműhelyre jegyek az alábbi dobozra vagy képre kattintva vásárolhatók meg. Minden borbarátnak ott a helye, az eseményen garantáltan életre szóló barátság (vagy szerelem) köttetik a rozé borokkal.

Címlapfotó: Vincenzo Landino / Unsplash