Reggeli zabkása: létezik sokkal jobb főzőfolyadék a tejnél és víznél
A reggeli zabkása egyre gyakrabban jelenik meg az otthonok asztalain. Egy apró trükkel elérhető, hogy soha ne váljon unalmassá.
A reggeli zabkása megfőzéséhez a legtöbben vizet vagy tejet használnak. A lifehacker.com oldal bemutatott a minap egy harmadik lehetséges főzőfolyadékot. Állításuk szerint ezzel biztosítható, hogy a zab akkor se váljon unalmassá, ha minden reggel ezt fogyasztjuk.
A megoldás a tea, hiszen számos különféle ízesítésű létezik belőle. Akár minden nap főzhetjük a zabot más teában. A zab megszívja magát a főzőfolyadékkal, vagyis átveszi annak ízét – így minden nap egy másikat.
A teás zab elkészítéséhez először is egy bögre (2 deciliter) erős teára lesz szükségünk. Természetesen többet is le lehet főzni, akkor még inni is marad belőle. Ezután mehet a zab a teába, várjunk 5 percet, ha szeretnénk, adjunk még hozzá fahéjat, mézet, és már kész is a reggeli.
Címlapfotó: Margarita Zueva / Unsplash