5 kedvenc soproni bor a Vince csapatától
A soproni bor nem egyenlő a kékfrankossal. Ezt a Vince munkatársai által összeállított válogatás is bizonyítja.
Még fut a vince.hu weboldalon a „Vince.hu borcsomag előfizetői nyereményjáték”. Aki 2023. február 15. és 2023. március 31. között Vince borcsomag előfizetést vásárol, nyereményjátékon vesz részt. A véletlenszerű sorsolással kiválasztott nyertes nyereménye 1 darab, a soproni Fagus Hotel Conference &
Spa **** Superiorba, 2 fő részére, 1 éjszakára szóló voucher félpanziós ellátással. Összesen 1 db voucher kerül kisorsolásra.
A nyereményjáték kapcsán Sopronhoz szeretnénk kedvet csinálni, következzen tehát 5 kiváló soproni bor a Vince csapatának ajánlásával.
Ertl Flóra, a Vince vezetője
Ráspi Kékfrankos Gneisz 2017
Az alapanyag a borászat legrégebbi, 100 éves szőlőterületéről származik. A talaj csillámpala, vagyis gneisz. A bor színe közepes intenzitású rubinvörös. Illata ásványos, ehhez jönnek a kékfrankosra jellemző gyümölcsök (szilva, meggy) és egy izgalmas fűszeresség (fahéj, szerecsendió). A kortyban visszaköszönnek a gyümölcsök a karakteres savak és a lágy tanninok mellett.
Vancsik Ivett, a Vince magazin főszerkesztője
Etyeki Kúria Kékfrankos 2016 Magnum
Nem csak pezsgőben érdemes a magnum méretet keresni: a vörösborok is lassabban fejlődnek a nagyobb palackban. Az Etyeki Kúria soproni, csillámpalás területeiről szüretelt kékfrankosa komplex, ugyanakkor elegáns bor, amely a szőlőfajta összes erényét felvonultatja: gazdag meggyes, fűszeres ízvilág, élénk savak, a tölgyfahordós érleléssel szépen megtámogatott tanninszerkezet.
Kalmár Borbála, a Vince magazin szerkesztője
Taschner Chardonnay Methode Traditionnelle 2018
A tradicionális eljárással készített pezsgők decemberi Vince tesztjének visszatérő vendége ez a bubis tétel – visszatérően szép eredménnyel. Ár-érték arányban verhetetlen pezsgő, méghozzá egy champagne-i fajtából, ami mindig jól jön, ha az ember a szűkebb pénztárca ellenére sem veti meg a minőségi buborékokat. A chardonnay alap ígéretes kekszességgel, vajassággal kecsegtet, nem is kell csalódnunk.
Nagy Bea, borász partnerkapcsolatok
Steigler Prémium BIO Zöld veltelini 2021
A zöld veltelini a soproni borvidék fő fehérszőlő fajtája, itthon körülbelül 1500 hektáron termesztik. A Steigler Pincészetnél nagy odafigyeléssel, válogatott termésből készül ez a tétel. Tölgyfahordóban erjedt, majd 8 hónapos durvaseprős érlelés után került palackba, így egy kifejezetten tartalmas tétel született belőle. Illatában dominálnak a zöldalmás-citrusos jegyek.
Geri Ádám, a vince.hu felelős szerkesztője
Garger Kékfrankos Válogatás 2019
Vaskeresztes híres szülötte Garger Imre kékfrankosa. Sötét lilás, feketébe hajló szín. Illatban fekete cseresznye, szilva, csokoládé. Ízben a gyümölcsök mellett megjelenik egy elegáns ásványosság is. Selymes textúra, magas, de nem tolakodó alkohol, vibráló savak, hosszú lecsengés.
Címlapfotó: photo nic / Unsplash