Vince Gála: baráti társasággal éri meg leginkább az év borünnepére jönni

2022. október 29.

Varázslatos estét ígér a Vince Gála a Szépművészeti Múzeumban. Csilingelő borospoharak. Könnyed élő zene. Mesterkurzusok. Jóízű beszélgetések és fenséges gourmet falatok várják a vendégeket.

Az idei évben rendezvényünk megújult köntösben tér vissza, melynek középpontjában két, alázatot igénylő alkotómunka, a bor készítés és a művészetek összefonódása áll. A rendezvényre jegyet váltó vendégek végigkóstolhatják a lehengerlő szépségű Román és Reneszánsz csarnokban az idei év legjobb bortételeit, valamint további prémiumborokat Az eseményt a díjátadó ceremónia koronázza meg, ahol átadásra kerülnek az idei év Vince Díjai és a Vince életműdíj.

Vince Gála jegyek:

  • Alapjegy: 5 db kóstolójegy, melyhez további kóstolójegy vásárolható, palackos víz – 7.900 Ft
  • Korlátlan jegy: korlátlan borfogyasztás 1 fő részére, palackos víz – 14.900 Ft
  • VIP jegy: korlátlan borfogyasztás 1 fő részére, palackos víz, 1 db jegy az Őszi koktélok mesterkurzusra – 25.900 Ft
  • Korlátlan páros jegy: korlátlan borfogyasztás 2 fő részére, 2 db palackos víz – 25.900 Ft
  • Korlátlan négyes jegy: a nagyobb baráti társaságoknak érdemes beszerezniük a korlátlan négyes jegyet, ez ugyanis az egyik legkedvezőbb konstrukció. Tartalma: korlátlan borfogyasztás 4 fő részére, 4 db palackos víz – 36.900 Ft

A Vince Díjon túl

vörösbor, pohár, üveg
Fotó: Day Of Victory Studio / Shutterstock

A Vince Gála nem csak a Vince díjról és a borokról, hanem általában a magyar gasztronómiáról fog szólni. Ennek megfelelően étellel és itallal egyaránt kényeztetve lesznek az érzékszervek. A borok mellett párlatok, kávék és további gasztrokiállítók színesítik a kínálatot. Továbbá több mesterkurzusokon is fontos szerepet fog játszani az étel, mint a borok kiteljesedésének záloga. Az alábbi mesterkurzusokat ajánljuk a bor és párlat kedvelők figyelmébe:

  • „Pezsgők és a tenger gyümölcsei” (45 perc) – 10.900 Ft: A sokat sejtető nevet viselő előadáson a kétszeres magyar sommelier bajnok, champagne szakértő Tüű Péter három különböző országból három tradicionális eljárással készült pezsgőt és a hozzájuk komponált spanyol, olasz és francia ihletésű, a tenger gyümölcseire épülő ételpárosítást mutat be.
  • „Meghökkentő borpárosítások” (45 perc) – 10.900 Ft: Ezen a különleges mesterkurzuson Blazsovszky Péter, a Michelin-csillagos Babel Budapest és a Kiosk Budapest F&B vezetője az egyensúlyalapú párosítás létjogosultságát demonstrálja Vince Díjas borokkal és a két étterem séfjeinek kreációival.
  • „Nemzetközi etalonok” (60 perc) – 10.900 Ft: Az érdeklődők 5 világhírű borrégió 5 ikonikus tételét (burgundi chardonnay, rajna-menti rizling, bordeaux-i házasítás, ausztrál shiraz, tokaji aszú) kóstolhatják szakember vezetése mellett.
  • „Mixeld magad – három őszi” koktél: egy igazi interaktív workshop. A vendégek három alappárlatból profi bartender útmutatása mellett maguknak keverik a koktélt. Utóbbi kurzuson kizárólag a VIP-jeggyel rendelkezők vehetnek majd részt, ilyen jegykategória is található ugyanis a rendkívül széles kínálatban.

A felsorolt jegyek megvásárolhatók a rendezvény oldalán. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szereti a magyar borokat: tisztelegjenek együtt a művészetek és a magyar bor nagyjai előtt november 19-én a Vince Gálán!

Címlapfotó: LightField Studios / Shutterstock