Vince Díj szavazás: Szekszárd és Villány fej-fej mellett küzd a győzelemért

2022. október 23.

Érdemes szavazni a Vince Díj boraira, mivel egyes kategóriákban szoros verseny alakult ki. A borkedvelők Október 31-ig szavazhatnak.

Fotó: Krisztian Tefner / Shutterstock

Az idei évben rendezvényünk megújult köntösben tér vissza, középpontjában két, alázatot igénylő alkotómunka, a borkészítés és a művészet áll. November 19-én 15 órától a Szépművészeti Múzeumban várja a minőségi borok rajongóit a Vince Gála, hazánk kiemelt jelentőségű borünnepe. Az 1906-ban megnyílt Szépművészeti Múzeumot Európa legjelentősebb múzeumai között tartják számon, gyűjtőköre az egyetemes művészet, gyűjteményei az európai képzőművészet szinte minden ágának összes korszakába bepillantást engednek. A rendezvényre jegyet váltó vendégek végigkóstolhatják a lehengerlő szépségű Román és Reneszánsz csarnokban az idei év legjobb bortételeit, valamint további prémiumborokat és párlatokat! Az estet a legkiválóbb gourmet-fogások, többek között champagne-ok és osztriga válogatások, mesterkurzusok és workshopok teszik igazán felejthetetlenné.

A szakma által kiválasztva

A 2021-ben útjára indított Vince Gála célja, hogy az eseményen valóban a magyar pincészetek már-már művészi igényességű alkotásai kapjanak helyet. A tételek szigorú rostán mennek át, mielőtt megkapják a Vince Díjat és ezzel a lehetőséget, hogy az eseményen bemutatkozzanak a borszerető nagyközönség előtt. Első lépésként a Vince által felkért hazai borszakértők, WSET diplomás borakadémikusok, oktatók, szakírók, sommelier-k ajánlották az általuk legtöbbre értékelt magyar borokat, összesen 20 kategóriában. Az így létrejövő listákból szavazással született meg a szűkített lista, ami minden kategóriában már csak három-három tételt tartalmaz. Ezek lesznek az adott kategória Vince Díjas borai, ezeket kóstolhatják a Vince Gála a vendégei. Itt azonban még nem ér véget a verseny. A közönség bevonásával, online szavazás formájában a három „dobogósból” kiválasztásra kerülk az arany-, ezüst -s bronzérmest. Az eseményt végül a díjátadó ceremónia koronázza meg a Vince Gálán, itt kerülnek átadásra az idei év Vince Díjai és a Vince életműdíj.

A Vince Díj borainak a közönség szavazatokra is szüksége van

fehérbor, üveg
Fotó: Stefan Schauberger / Unsplash

A közönségszavazás jelenleg is tart. A leadott szavazások már több mint 1000-nél járnak, a szavazás kérdőívét pedig több mint 2200-an látták. A „Nemzetközi fajtából reduktív eljárással készült vörös fajtabor” kategóriában nagyon szoros verseny alakult ki. Az alábbi két tétel fej-fej mellett küzd az aranyéremért.

  • Németh János Deviant Syrah 2019
  • Vylyan Szőlőbirtok Cabernet Franc Variáció 2020

Szerencsére Október 31-ig még mindenki leadhatja a voksát a kedvenc tételére ezen az oldalon. Fontos megjegyezni, hogy a világon kevés olyan bormustra létezik, ahol a szakma (ajánlás) és a fogyasztók (közönségszavazás) értékelésének közös metszete adja ki a győztes bort. „A Vince Díj túlmutat egy szakmai eseményen. A széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást, miközben nem titkolt célja természetesen az is, hogy a minőségi borfogyasztás értékét közvetítse” – emelte ki a kettős megmérettetésben rejlő értéket Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője a Vince Díj tavalyi elindítása során.

Vince Gála jegyek

Az említett közönség szavazással párhuzamosan már elkezdődött Vince Gála jegyek árusítása. Már csak pár napig, egészen pontosan október 26-ig lehet beszerezni őket EARLY BIRD kedvezménnyel. Az early bird fázisban az alábbi jegyek kaphatók 15 százalék kedvezménnyel.

ALAP JEGY: 6700 FORINT (7900 FORINT HELYETT)

Tartalma: 5 db kóstolójegy, melyhez további kóstolójegy vásárolható, palackos víz

KORLÁTLAN JEGY: 12 500 FORINT (14 900 FORINT HELYETT)

Tartalma: korlátlan borfogyasztás, palackos víz

KORLÁTLAN PÁROS JEGY: 22 000 FORINT (25 900 FORINT HELYETT)

Tartalma: korlátlan borfogyasztás 2 fő részére, 2 db palackos víz

KORLÁTLAN NÉGYES JEGY: 41 000 FORINT (48 200 FORINT HELYETT)

A nagyobb baráti társaságoknak érdemes beszerezniük a korlátlan négyes jegyet, ez ugyanis az egyik legkedvezőbb konstrukció.
Tartalma: korlátlan borfogyasztás 4 fő részére, 4 db palackos víz

VIP JEGY: 22 000 FORINT (25 900 FORINT HELYETT)

Tartalma: korlátlan borfogyasztás, palackos víz, 1 db VIP jegy az Őszi koktélok mesterkurzusra

A felsorolt jegyek megvásárolhatók a rendezvény oldalán.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szereti a magyar borokat: tisztelegjenek együtt a művészetek és a magyar bor nagyjai előtt november 19-én a Vince Gálán!

Címlapfotó: Photographer / Unsplash