Bemutatkozik a Vince Gála arca, Piskor Fanni (borozzfannival)

2022. november 10.

Piskor Fanni borszakértő elmondta, miért támogatandó a Vince Gála, mint kezdeményezés és hogy miért kell rá minden borbarátnak elmennie.

Piskor Fanni eredetileg orvosnak készült, egy középiskolai kirándulás Toszkánában és Chiantiban azonban minden megváltoztatott. Először a szőlész-borász mérnöki diplomát szerezte meg, utána bormarketinget tanult még. Kedvenc részterülete nincsen, éppen a változatosságot szereti a munkájában. „Borszakértőként az egyik nap stratégiát írok egy pincének, másnap előadást tartok és edukálom a jövő borfogyasztóit, a harmadik napon én ülök újra az iskolapadban, hogy megszerezzem a nemzetközi borakadémikusi képesítést.”

Szerinte a Vince Gála közel hozza a fogyasztókhoz a kiemelkedő tételeket. A vendégek egy jó áttekintést kapnak arról, mik a kiemelkedő hazai tételek a piacon. „Fontosnak tartok minden olyan színvonalas rendezvényt, kezdeményezést, ami hozzájárulhat a magyar borok sikeréhez. A Vince Magazin és az online változat évek óta tesz ezért, így a Vince Gála teljes mértékben rászolgált arra, hogy támogassuk.”

Aki szeretne együtt kóstolni Piskor Fannival a Vince Gálán, már most bebiztosíthatja magát. Már kaphatók a jegyek a Vince Gálára, Magyarország egyik legnagyobb boros ünnepére. 2022-ben a szervezők a „boralkotások” bemutatására megtalálták az igazán méltó helyet, a művészet egyik legfontosabb elkező színterét: 2022. november 19-én 15 órától a Szépművészeti Múzeum ad otthont a Vince Gálának. Az eseményt a Vince díjak átadásának ceremóniája koronázza meg, melynek keretében kiosztásra kerülnek a kortárs képzőművészek által megálmodott Vince Nagydíjak. Az estet a legkiválóbb gourmet-fogások, többek között champagne-ok és osztriga válogatások, mesterkurzusok és workshopok teszik felejthetetlenné. A jó hangulatról az esemény házigazdája, a magyar bor és gasztronómia ügye iránt évtizedek óta elkötelezett színész, Anger Zsolt gondoskodik.

Címlapfotó: Tokaji Balázs