Beszédes dűlők: PILLANGÓ 2019

2023. november 20.

Ebben a formában ez az utolsó évjárat. A finálé méltó lezárása volt egy korszaknak: az Asia Wine Trophy aranyérmet szerzett.

Pillangó, Mandolás, Dobogó, Gombás… a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet dűlőnevei, amelyek szinte láttatják magukat, szólnak hozzánk. Nem véletlen, hogy a róluk szüretelt szőlőből gyönyörű válogatás tételek készültek. A válogatott pinot noir szőlő, amit a Gombás dűlőről szüreteltek, a GOMBÁS nevet viselte, a cabernet franc a Mandolás dűlőből a MANDOLÁS nevet kapta. Ugyanígy a cabernet sauvignon a Dobogó dűlőről lett a DOBOGÓ, míg a merlot-t a Pillangó dűlőről PILLANGÓ néven került palackozásra?

egy talpas pohár és egy borospalack egy asztalon
Fotó: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

Az idő telik, a dűlőket újratelepítik. Ez történik jelenleg a Vylyan Dobogó és a Pillangó dűlőivel is… pihennek, majd újászületnek. Ez a magyarázat arra, hogy miért ez az utolsó válogatás merlot, ami PILLANGÓ 2019 néven jelenik meg. A dűlő és a fajta jutalomjátéka, ebben a formában most játszanak együtt utoljára. Mint a színészek, akik utoljára állnak a világot jelentő deszkákon. Tapsoljuk meg őket, mert megérdemlik!

Vylyan Pillangó 2019

Érett gránát színnel és mentás, eukaliptuszos illattal köszön be. Egyértelműen tanninhangsúlyos, de a háttérben ott van a frissítő savak támogató jelenléte. Sűrű szövésű, komoly bor, amit kóstoláskor az érett cseresznyére emlékeztető gyümölcsösség ural. Igazi, ünnepi asztalra illő tétel. A bor válogatás társaival, a MANDULÁS 2019-cel és a DUENNIUM 2015-tel együtt mesterhármast ért el: az Asia Wine Trophy borversenyről három szépen csillogó aranyérmet hoztak haza.

(promóció)
Címlapfotó: Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet