A tokaji bor, a kávé és a whisky rajongói egyaránt imádni fogják 2023 sláger italát!

2023. január 05.

Tokaji, kávé és whisky aromák egyaránt megtalálhatók az új csodaitalban. Sietni kell, mert limitált példányszámban került forgalomba!

A whisky-rajongók mellett a kávérajongók is dörzsölhetik a tenyerüket a Macallan legújabb terméke kapcsán. Az 1824-ben a skóciai Speyside-ban alapított lepárló Harmony Collection sorozatának legújabb tagja mindkét ital szerelmeseinek tartogat meglepetést. A sorozat 2021-ben piacra dobott első tagja kakaós jegyeket mutatott, az októberben bemutatott tételekben viszont a kávés aromatika dominál.

Ez távolról sem érzéki csalódás, vagy belemagyarázás. A Steve Bremner, a Macallan lepárlómestere a termesztőtől, a pörkölőn át a baristákig számos kávéipari szakemberrel konzultált a fejlesztés során. A végeredmény: a katakteresebb Inspired by Intense Arabica és a lágyabb Smooth Arabica whisky.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Macallan (@the_macallan) által megosztott bejegyzés

A kávés jegyeket abszolút megerősítette kóstolási jegyzetében a Falstaff magazin munkatársa a müncheni bemutató után. Az újságíró az illatoknál még a körte és a csokoládés narancs mellett mazsolát és datolyát érzett (ez utóbbiak egyébként a tokaji borokra emlékeztették őt). A kortyban aztán a kávé végérvényesen utat tört magának. „Nem az eszpresszó pörkölt aromái, hanem egy krémes capuccino vagy caffe latte, amit finoman megszórnak mogyoróval” – olvasható a leírásban. A szerző emellett a lecsengésnél még fahéjat és vaníliát vélt felfedezni.

A Harmony Collection minden tagja limitált szériában készül, így még akkor is jó lesz sietni, ha egy palack 139 Euróba kerül (56 ezer forint). Hiszen – mondhatni – három különböző ital rajongótábora fenheti rá a fogát.

Címlapfotó: Mathew Schwartz / Unsplash