Vince magazin februári lapajánló: folyékony életöröm

2023. február 07.

Beköszöntött a február, érkezik is a Vince magazin februári lapszáma. Középpontjában ezúttal a folyékony életöröm áll.

Csapatunk ezúttal érlelt rumokat tesztelt. Nemcsak azt mutatjuk meg, hogy miket, hanem, hogy fogyasztói szemmel hogyan is lehet eligazodni ebben a világban. A teszten több sikerélmény ért minket, mint nem, így már csak emiatt is érdemes beszerezni ezt a lapszámunkat is. De a folyékony életöröm nemcsak a rumok világát jelenti, mutatjuk, mennyi minden fért még bele a magazinunkba!

Trendek és jóslatok

Távcső kutatja a folyékony életöröm jeleit Párizs utcáin
Fotó: Davyn Ben/Unsplash

Visszatérő olvasóink jól tudják, hogy szívesen tekintgetünk év elején a jövőbe. Üveggömb híjján ezúttal Romsics Lászlót kértük fel egy kis jóslásra, aki alaposan utána járt, milyen trendek vannak már most kibontakozóban. Ezek azok, amelyek előbb-utóbb bennünket is elérnek, érdemes tehát jó előre felkészülni.

Távoli borvidékeken barangoltak a Vince magazin szerzői

Azért annyira talán nem is annyira távoli: Konkoly Mihály Prioratot járta be, Kielmayer Kristian pedig Rioja legszebb vöröseit mutatja be magazinunk hasábjain. A spanyol (folyékony) életöröm minden bizonnyal ezeknek a príma vörösboroknak is köszönhető, ismerkedjünk meg velük közelebbről!

Christine Ranunkel Franciaországban élő vendégszerzőnk, aki természetesen szűk hazájában mozog igazán otthon, ezúttal Sancerre borait hozza közelebb hozzánk.

Tokajból jelentjük

Szepsy István
Fotó: Szepsy István/Vince Magazin

És ha már szóba kerültek a világ legismertebb borvidékei, hát nekünk is megvan a magunkké: ezúttal Tokajba látogattunk el. Bepillantottunk a Tokaj-Hegyalja Egyetem kulisszái mögé, illetve felkerestük a 2022-ben Vince életműdíjjal kitüntetett Szepsy Istvánt, akivel múltról és jövőről egyaránt beszélgettünk.

Úton

kék autó felülről szőlősorok előtt
Fotó: Talabér Géza/Vince Magazin

Utazás rovatunkban ezúttal a Szekszárdi borvidékre látogattunk el, ahol a természetességet kutattuk. Első utunk Juhász Tiborhoz, a Pastor Pince mindeneséhez vezetett, aki nem restell olykor-olykor kikacsintani az általános szekszárdi szabályok mögül. Tőle Szálkára gurultunk tova, ahol egy kedves házaspár fogadott bennünket mesebeli birtokán. A Matievics Borászat és Vendégház lokációja a világ legszebb tájaival vetekszik, így mi is percekig csak ámultunk, amikor beléptünk ennek az álomvilágnak a kapuján. Bio borok, lovak, macskák és tájba illeszkedő egyedi megoldások.

És még ez is belefért

A februári időszak egyben a karneváli boldog mulatozásról is szól. Ennek a jegyében vettük végig, ki milyen fánkokkal ünnepel ilyentájt, és persze hozunk két receptet is. Aggódni nem kell, hogy esetleg megfekszi valami is a gyomrunkat, górcső alá vesszül az olaszok varázsitalát, az amarókat is, amely minden panaszra gyógyír.

A bor és a művészet nemcsak a borházasításban fér el egymás mellett: Andrásfalvy Bertalan szobrász egyedi borhűtőket készít. Hogy hogyan és miért éppen borhűtőket? Lapunkban ezt is elmeséli.

Mindez, és még sok minden más is elolvasható a Vince Magazin februári lapszámában, amely országszerte elérhető februát 7-től. Vagy, megrendelhető tőlünk közvetlenül.