Vince Magazin októberi lapajánló: stílusteremtő csúcsvörösök

2022. október 12.

Hideg szelekkel, sok – várva várt – esővel, a megszokottnál alacsonyabb hőmérséklettel köszöntött be az ősz. Így a Vince Magazin októberi lapszámának középpontjában nem is csoda, hogy a prémium vörös házasítások kaptak szerepet. És ahogy az egy ilyen kategóriától meg is szokott: csúcsokat döngettek. Több Vince-díjas tételünk is lett, egyet rögtön rá is tettünk a címlapunkra.

Vince Magazin tesztszekció: túl a sertéshúson

És ha már teszteltünk, hát nem álltunk meg a boroknál, hanem egyből, mondhatni remek borkorcsolyaként kolbászokat is teszteltünk. Vaddisznótól a struccig mindent, aminek nincs köze a megszokott sertéshez. Az eredmény? Lapozzák fel a magazinunkat, olvassák el Harmath Csaba összefoglalóját, és mindenek előtt: kóstolják meg Önök is a szimpatikus termékeket!

Úton útfélen Vince Magazin

egy férfi hordón ül egy piros kőház előtt
Fotó: Hirling Bálint

Nem csak itthon tevékenykedtünk, hanem útra is keltünk: megnéztük mi a helyzet a hazai malbec termelés egy jelentős képviselőjével, a Haraszthy Pincészettel, bekukkantottunk a szüreti kulisszáik mögé. Utazás rovatunkban ezúttal izgalmas őszi kirándulásokhoz hangolódunk mi is: hagyományos és újhullámos gasztronómiai helyeket kerestünk fel, egyikük a pilisvörösvári Stube, másikuk pedig a budakalászi Korányi Gergő álma, a Mandelbrot Pékség. „Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel” – a világhírű Robert Capa mondása nálunk nem is lehetne aktuálisabb: pilisi elektromos biciklis túrákat is ajánlunk ugyanis, amelyhez mi magunk is nyeregbe pattantunk és feltekertünk a Pilisszentiván fölött húzódó hegyoldalba.

Kerekdomb

Új szerzőt köszönthetünk: Somogyi Gergely bejárta már a Tokaji borvidéket, így természetesen adódott a felvetés, hogy egy igazán helyi lakost küldünk el a Kerekdomb fesztiválra. Hiszen ki más tudna autentikusabb beszámolót írni az egyik legfelkapottabb tokaji rendezvényről, mint egy ízig-vérig környékbeli lakos?!

Az elmúlt húsz évjárat legjobb bora

fekete borospalackok fektetve
Fotó: Kalmár Borbála

Kedves meghívásnak tettünk eleget, amikor ellátogattunk a St. Andrea Szőlőbirtok Agapé 2018-as bemutatójára. A koncepció szerint nemcsak maga, a pincészet kötelékében legmagasabbra pozícionált bikavér volt megkóstolható, hanem az őt alkotó komponensek is.

Időtlen elegancia

És a hideg őszi estékre még egy igazán jól eső dolgot ajánlunk, ő pedig nem más, mint a konyak. Huppanjanak be a kedvenc füles fotelukba, dőljenek hátra, húzzák magukra a takarót és feledkezzenek bele októberi lapszámunkba!