Ötödjére is Pezsgőkonferencia

2023. augusztus 18.

A Pezsgőkonferencia immár ötödik éve kerül megrendezésre Etyeken, a szervezők idén is izgalmas előadásokkal, felejthetetlen pezsgőkalandokkal készülnek.

Összességében elmondható, hogy az esemény rendelkezik néhány olyan alapvetéssel, amely a kezdetektől fogva változatlan. Az esemény mindig aktuális témákat boncolgat az előadásai és kerekasztal-beszélgetései révén. A legkiválóbb hazai és nemzetközi szakemberek mondják el gondolataikat, számos kóstoló színesíti a programot, és egy igazán igényes „gasztro-kulturális” élmény, a Pezsgőünnep zárja a szakmai fórumot. Az augusztus végi konferencia is megtartja ezeket az értékeket: az izgalmas témákat több kóstolóval egybekötött birtokbemutató és masterclass is színesíti majd, amelyek mellett gasztronómiában és buborékos italokban is világszínvonalat ígérnek a szervezők.

Aktuális trendekre reflektáló programok

Borászok és borkedvelők, a profik és a buborékos italok rajongói is megtalálják a számításukat a Pezsgőkonferencián és Pezsgőünnepen. A programterv szerint lesznek egyetemi szintű előadások is, de nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a nagyon várt vezetett kóstolókkal színesített birtokbemutatókra és masterclassokra.

Szintén cél, hogy a programon keresztül megmutassák azt is, hogy a bor és a pezsgő elsősorban nem alkohol, hanem kulturális érték.

Az előadások listáját böngészve rögtön látszik, hogy impozáns birtokokkal „találkozhatnak” a résztvevők. Megismerhetik és „megkóstolhatják” a Champagne Henri Giraud házat Stephane Barlein kereskedelmi igazgató jóvoltából, Pepe Raventós pedig online mutatja be a Raventós-i Blanc-t. Figyelemmel kísérhetjük a szomszédban lakó konkurencia munkáját: Peter Szigeti egy masterclass keretein belül beszél az osztrák Sekt PDO-ról.

A fenntarthatóság manapság megkerülhetetlen téma. Kató András jóvoltából három fantasztikus tétel kóstolóján keresztül tesz majd rendet az organikus, biodinamikus és natúr pezsgők témájában.
A borok világában is egyre erősödő trend csökkentett alkoholos és alkoholmentes termékek témaköre, amelyet érdemes komolyan venni. A témában Evans Victoria magyar sommelier bajnok lesz majd a segítségünkre.

Etyeket egyre több helyen kezdik a magyar pezsgő fővárosaként emlegetni, ezért – és készülőben lévő Etyeki Eredetvédett Pezsgő miatt – kihagyhatatlan ez a téma. Szövényi Áron beszél majd az „Etyeki Pezsgőről – etyeki szemmel” címmel.

Pezsgőkonferencia kötöttségek nélkül

Mind a Borkonferencia, mind az etyeki Pezsgőkonferencia a kezdetektől kiemelt figyelmet szentelt a bormarketingnek. Bárczi-Elek Ágnes (Müller, beszerzési igazgató), Boldizsár Máté (Salt Étterem, társtulajdonos), Egly Márk (Egly Szőlőbirtok), Koch Pálma (Koch Borászat, szőlész-borász mérnök) és Müller Kornél (Törley, ügyvezető igazgató) elemzi a feltörekvő ágazati trendek marketingértékét.

A komoly szakmai program, a vezetett kóstolók és érdemi viták után a pezsgő kulturális és gasztronómiai értékét helyezik középpontba. Biztosan fantasztikus élményt kínál majd a Pezsgőünnep, hiszen egy valódi fieszta veszi kezdetét: szenzációs pezsgők és champagne-ok mellé kreál felejthetetlen fogásokat Pallag Dávid (Rutin Budaörs) és Csonka Dávid (Rókusfalvy Fogadó). Ezt követően a Vince standján a fenntarthatóság jegyében készült nemzetközi pezsgőválogatást kóstolhatunk meg, míg az Etyeki Pezsgőbárban helyi tételeket kóstolhatunk. Iván Szandra (zongora) és Jász András (szaxofon) élő zenével teszi feledhetetlenné a programot.

Fotók: Pezsgőkonferencia