Egészségesebb, mint a spenót, Magyarországon ingyen van, mégsem esszük
Sokkal több benne a vas, egyéb vitaminokat is tartalmaz és sokoldalúan hasznosítható a konyhában.
A csalán az egyik legalulértékeltebb növény. Legtöbbünk gyomnövényként tekint rá és ennek fűnyíróval hangot is szoktunk adni. A kert rendezésekor az összes többi nagyra nőtt növénnyel együtt levágjuk. Pedig ha nyírás előtt leszedegetnénk és bevinnénk a konyhába, nagyon finom és egészséges alapanyagra tennénk szert.
A csalán valódi szuperélelmiszer. Kevesen tudják, de sokkal több vasat tartalmaz, mint a spenót. Ráadásul a vas mellett további fontos tápanyagok, mint a C-vitamin és kalcium, is megtalálható benne.
A csalán rendkívül sokoldalúan elkészíthető. Fogyasztható frissen, vagy akár főzve és sütve is. Csak pár ötlet a teljesség igénye nélkül: csalánlé, turmix csalánnal, csalánleves, péksütemény belesütött csalánnal, csalános pizza.
Címlapfotó: Pablo Merchán Montes / Unsplash