Van egy gyümölcs, amiből kifejezetten ajánlott fagyasztottat fogyasztani
Szavatossági ideje így gyakorlatilag bármeddig kitolható.
A banán magas vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt rendkívül egészséges gyümölcsnek számít. Különleges, édes ízvilága miatt pedig nyersen és különböző süteményekben egyaránt remekül helyt áll. Ha nem szeretnénk megvárni, míg barna színű foltok jelennek meg rajta, vagy csak túl sokat vettünk ahhoz, hogy aznap elfogyasszuk, a szavatossági idejét könnyedén kitolhatjuk azzal, ha egyszerűen csak lefagyasztjuk – írja a Real Simple. Mindez csupán néhány percre és pár egyszerű lépésre van szükségünk:
- hámozzuk meg a banánt;
- szeleteljük fel tetszés szerint karikákra vagy hosszabb cikkekre;
- helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire;
- tegyük a fagyasztóba négy órára;
- dobjuk be egy légmentesen zárható tasakba és helyezzük vissza a fagyasztóba.
Hogyan kell felolvasztani?
Bár egyes receptekhez, például turmixokhoz vagy fagyasztott desszertekhez elvileg jobb lenne egyenesen a fagyasztóból kivéve, hidegen felhasználni, egészségügyi, valamint egyéb praktikus szempontok miatt is jobb, ha kiolvasztjuk használat előtt – különösen akkor, ha pürésíteni kell. Óriási előnye, hogy hagyhatjuk a pulton kiolvadni, hiszen a hússal ellentétben nem lesz semmi baja. Ha viszont lehetőségünk van rá, a legjobb textúra érdekében pihentessük egy éjszakát a hűtőben. Előfordulhat, hogy a kiolvadást követően némi levet enged, ami a páralecsapódás következménye – ezt egyszerűen csak öntsük le róla.
Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: Noelle Vandenbroucke / Unsplash