3 szuper program és 2 könyv a gasztronómia és az élmények szerelmeseinek

2025. október 24.

Szerelem és dráma az asztalnál, vallomás és sok-sok recept a könyvekben: október utolsó napjaiban is hódolhatunk kedvenc szenvedélyünknek.

Programajánló

2025. október 25. – Szabadság, gasztroszerelem

A Balaton északi partját nemzeti ünnepünk alatt nem kizárólag zászlók lengik be, de olyan fogások és borok illata is, amelyek szintén történelmet írtak. A Folly Arborétum, Borászat és Étterem ugyanis október 25-ére egy pazar borvacsorát szervez a szabadság hőseinek tiszteletére, amelynek fénypontja az ünnep alkalmából készített Magyar Virtus sütemény lesz.

2025. október 27. – Éttermi dráma a Belvárosi Színházban

Egy étterem konyhájának kulisszái mögé pillanthatunk be Theresa Rebeck többszörös díjnyertes kamaradarabjában, amely Szuvidált szenvedélyek címmel került a Belvárosi Színház műsorára. Az Orlai Produkciós Iroda csapata olyan témához nyúlt, amely a gasztronómia iránt érdeklődőknek különösen izgalmas lehet.

2025. október 30. – Ennél az asztalnál mindenki gyanús

A Michelin Guide által ajánlott Zazie Bistro & Bar egy szórakoztató programra invitálja a játékoskedvű felnőtteket. Ha egy Agatha Christie regényt olvasva már megfordult a fejünkben, hogy próbára tennénk detektívkészségünket a való életben is, akkor a Meghívás egy gyilkos vacsorára eseményen ezt most megtehetjük úgy, hogy közben egy finom koktélt is elkortyolunk.

Könyvajánló

Palágyi Eszter: A csillagok ára

Palágyi Eszter séf könyve vallomás arról, hogy a fine dining világában a fényes tányérok és a ragyogó csillagok mögött emberek állnak, akik mindennap harcolnak önmagukkal, határaikkal, múltjukkal, és azzal a kérdéssel, vajon megéri-e a csúcsra törni.

Náray Tamás: Az én mediterrán konyhám – Az élet nem „csak” habostorta!

Az 58 autentikus recept nemcsak könnyen elkészíthető fogásokat kínál, hanem egy utazás élményét is – mintha csak a spanyol piac forgatagában, a tengerparton, vagy egy spanyol város napsütötte főterén ülnénk a szerző, Náray Tamás mellett.

Cíímlapfotó: Zazie Bistro & Bar