Ebből a népszerű zöldségünkből mindig távolítsuk el a magokat!

2025. március 06.

Mutatjuk, miért szükséges ez és hogyan a legegyszerűbb végrehajtani.

Azt gondolnánk, könnyű bánni az uborkával, hiszen egyszerű, ízletes zöldség. A thedailymeal.com szerintem azonban ez egyáltalán nem így van. Szerintük 14 olyan hiba létezik, amiket az uborka konyhai előkészítése és elfogyasztása során el tudunk követni.

Az egyik ilyen hiba, ha nem magozzuk ki a zöldséget. Mindegy, hogy belekeverjük salátába vagy sem, sózzuk vagy sem, 20 perc után álli fog a víz az uborka alatt. Ennek oka a mag. Az uborka magjának magas a nedvességtartalma, ez pedig kiválik, amint a mag levegővel érintkezik. Ebből a szempontból pontosan úgy viselkedik, mint ha alaposan megsóznánk.

Hogy ezt a vizesedést megelőzzük, távolítsuk el a magokat. Vágjuk az uborkát hosszában négybe majd húzzuk végig a kést a magok és a zöldség húsa között. Másik megoldás, ha félbe vágjuk az uborkát és kikanalazzuk a magokat. Természetesen egyik sem járható út, ha például salátába kockázzuk a zöldséget. Ilyenkor egyetlen megoldás marad: minél előbb megenni az ételt.

Címlapfotó: Jason Briscoe / Unsplash