Mi mindenre jó a chips? 4 meglepő felhasználási mód

2023. január 23.

A chips a legtöbbek szemében egy közönséges nassolnivaló. De vajon mire lehet még használni a burgonyaszirmot? Az alábbi cikkben négy olyan tippet mutatunk be, aminek a segítségével változatosabb lehet a chipsfogyasztás!

A világ egyik kedvenc ropogtatnivalója a chips. Szinte mindig van otthon, ezért is jó tudni, hogy olyakor egészen hasznos tud lenni a konyhában eredeti rendeltetésétől eltérő formában is. A Lifehacker.com.au gyűjtötte össze, mi mindenre jó a chips a konyhában.

Chips, mint panír

barna panírozott darabok, mellette egy szelet narancs
Fotó: Sam Loyd / Unsplash

A friss vagy szikkadt burgonyachips egyaránt kiváló panírozóanyag. Alapból fűszerezett és könnyen ropogósra sül. A chipset apró darabokra érdemes összetörni, kézzel vagy akár konyhai robotgéppel (utóbbi esetben tényleg teljesen be fogja fedni a panírozott húst, zöldséget). A chips segítségével könnyedén helyettesíthető a zsemlemorzsa. Sokan a szóban forgó ötletet továbbfejlesztik, például csípős, pikáns burgonyaszirmot használnak.

Chips a húsgombócban

A legtöbb húsgombóc- és fasírtkészítmény tartalmaz panádot (keményítő és folyadék keveréke), például tejbe vagy vízbe áztatott zsemle(morzsa) formájában. Ezzel a megoldással szép húsgombócot lehet készíteni, de a fokozott íz és még jobb állag érdekében érdemes chipset használni a pékáru helyett.

Kiváló szendvicsízesítő

A legtöbb szendvicsben nincs túlzottan sok fantázia. A két kenyérszelet közé egy kis margarin, sonka és sajt kerül. A chips itt is egy jó alternatíva lehet, ha az ember kissé fel akarja dobni az uzsonnáját. Hasonlóan a fent leírtakhoz, ez esetben is érdemes a burgonyaszirmot apró darabkákra összetörni, a ropogós morzsák pedig mehetnek is a szendvicsbe. A chips ízesítése egy igen fontos faktor, a legtöbben a sós ízesítésű rágcsálnivalót javasolják e célra.

Chipsszel a gyorsabb tortilláért!

A spanyol tortillák olyanok, mint az ultravastag, krumplis omlettek. Elkészítésüknél általában sok időt kell szánni a szeletelésre és a burgonya megfőzésére. Amennyiben az ember időszűkében van, válassza a videón látható tortillát. Kevesebb mint tíz perc alatt elkészíthető chips segítségével. Csak fel kell verni néhány tojást, bele kell dobni a chipset, együtt ki kell sütni őket és már lehet is tálalni a finomságot.

Címlapfotó: Arnold Antoo / Unsplash