5 mennyei édesség, ami nem hizlal

2024. április 04.

Lehet büntetlenül bűnözni: a cikkben szereplő 5 finom édesség kifejezetten egészséges.

Első hallásra talán furcsának hangzik, de büntetlenül is lehet bűnözni. Vannak olyan édességek, desszertek, amik kifejezetten egészséges és alakbarát összetevőkből állnak. A Haszon oldal ezekből gyűjtötte össze mindjárt ötöt is. A listát végigböngészve tényleg azt kell mondanunk, a finom és egészséges desszert vagy édesség egyáltalán nem lehetetlen küldetés.

Avokádós csokoládékrém

Az avokádó egyszeresen telítetlen zsírsavai támogatják a szív egészségét. Emellett eltelítenek, és megfelelő szinten tartják a vércukrot. A kakaó antioxidánsai pedig segíthetnek optimalizálni a vérnyomást.

Kókusztejes chia puding

A chiamag (vagy aztékzsályamag) sok rostot, fehérjéket és egészséges zsírsavakat is nagy mennyiségben tartalmaz. Ezek hamar teltségérzetet okozhatnak, akárcsak a kókusztej zsírtartalma.

Fagyasztott szőlő

A szőlőt a fagyasztása után lassabban eszi az ember, így tudatosabban fogyasztja. Ez segíthet abban, hogy nem odafigyelve túl nagy mennyiséget egyenek belőle.

Mandulavajjal töltött datolya

Igazi szuperélelmiszer. A datolyának magas a rosttartalma, segíti az emésztést, hamar jóllakottságérzetet eredményez, valamint hozzájárulhat a vércukorszint szabályozásához. Édes, de hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Emellett a mandulavaj fehérjék és egészséges zsírok gazdag forrása. Azonban meglehetősen kalóriadús élelmiszer.

Görög joghurt bogyós gyümölcsökkel

A görög joghurtnak nagy a fehérjetartalma, így a desszert hosszas teltségérzetet biztosíthat. A bogyós gyümölcsök pedig vitaminok, antioxidánsok és rostok forrásai.

Címlapfotó: Adam Bartoszewicz / Unsplash