Farsangi fánk egy szuper csavarral a receptben!
Farsangi fánk és Vince borcsomag a legszuperebb tételekkel. Na ebből vajon mi sül ki? Spoiler: egy nagyon izgalmas dolog!
A Vince borcsomagokat borszakértőink különös gondossággal állítják össze havonta frissülő, változatos és izgalmas tételekből. Különleges, kedvezményes árú csomagjainkban a hazai pincészetek népszerű borai és pezsgői mellett a Vince Magazin bortesztjein kiemelkedően szereplő tételeket, díjnyertes és limitált kiadású magyar és külföldi csúcsborokat, kis pincészetek nagyszerű palackjait is megtaláljuk!
Ahogy azt az olvasók és a borcsomagot már rendelők megszokhatták, februárban is igyekeztünk mindenki kedvében járni. Ezért többféle válogatás is készült a fehér- és vörösbort egyaránt tartalmazó duótól az „egyszínű” trió csomagon át a klasszik ötös válogatásig.
A februári klasszik ötös válogatás csomagban 5 kiváló magyar borvidék (Eger, Villány, Mátra, Szekszárd, Tokaj) egy-egy kiemelkedő pincészetének borait kapjuk meg.
- Thummerer Pincészet Tréfli Cuvée 2019
- Jammertal Szőlőbirtok Grand 2017
- Bárdos Pincészet Sauvignon blanc 2022
- Szeleshát Szőlőbirtok Kadarka 2018
- Pajzos Tokaj T-Furmint 2020
Az 5 tétel eredeti ára összesen 16 170 forint, a Vince csomagban viszont 20 százalék kedvezménnyel 12 990 forintért juthatunk hozzájuk. Ráadásul még ajándék is jár a borok mellé, egy Julius Meinl csésze valamint egy ajándék Vince Magazin.
És ha már február, akkor farsang, ezért egy remek fánk recepttel is készültünk a csomag egyik bora, jelesül a Pajzos Tokaj T-Furmint mellé. Magának a fánknak a receptjét a Limara oldalnak köszönhetjük,
Persze nem volt nehéz dolgunk, hiszen a T-furmintban fellelhető barackos, citrusos aroma, ami remekül illik a lekvárba.
Szalagos farsangi fánk furmintos lekvárral
Hozzávalók
- 600 gramm finomliszt
- 30 gramm élesztő
- kb. 3-3,5 deciliter langyos tej
- 4 evőkanál cukor
- 4 tojás sárgája
- 0,5 deciliter rum
- 1 csipet só
- 1 narancs vagy citrom reszelt héja
- 80 gramm olvasztott vaj
- 150 gramm sárgabarack lekvár
- 0,5 deciliter Pajzos Tokaj T-Furmint
Így készül
- Futtassuk fel az élesztőt kevés langyos tejben.
- A maradék tejből és a többi hozzávalóból dagasszunk hólyagos tésztát (annyi tejet használjunk, amennyit a tészta felvesz).
- Adjuk hozzá a tésztához a rumot is. (Megjegyzés: a rum nem helyettesíthető rumaromával, az alkohol segít ugyanis, hogy a fánk sütéskor ne szívja meg magát olajjal. Természetesen ki lehet venni a receptből, ha gyerek is eszik.)
- A legvégén adjuk hozzá az olvasztott vajat.
- Kiolajozott kelesztőtálban kelesszük a tésztát duplájára, majd borítsuk lisztezett deszkára. A kezünkkel lapogassuk el jó ujjnyi vastagra.
- Szaggassuk ki fánkszaggatóval, majd takarjuk le abrosszal az egészet. Fél órát kelesszük.
- 1 liter olajat melegítsünk 170 fokosra egy nagyobb lábasban úgy, hogy 3-4 centiméter magasan álljon benne.
- Úgy tegyük a fánkokat a lábasba, hogy a felső felük kerüljön először az olajba. Az ujjunkkal nyomkodjuk be a közepüket. Egyszerre 3-4 darabot süssünk.
- Fedővel letakarva mintegy másfél percig süssük őket, majd fordítsuk meg. (1 perc után ellenőrizzük a színüket és szükség esetén vegyük lejjebb a lángot.) A másik oldalt fedő nélkül süssük ugyancsak másfél percig.
- Keverjük ki a baracklekvárt a borral, amíg a könnyen kenhetővé nem válik.
Címlapfotó: prananta haroun / Unsplash