E hír hallatán még az is vodkát fog inni, aki eddig nem szerette

2024. február 24.

A vodka egészen biztosan egy sor új rajongót fog most szerezni magának

Nem sokkal azután, hogy a Brown-Formannal közösen piacra dobta a Jack Daniel’s & Coca Colát, az italóriás The Coca-Cola Company a svéd vodkamárkával együttműködve az Absolut Vodka & Sprite-ot is megalkotta – írja a The Drink Business. Az új termék valószínűleg nagyot dob majd a vodka népszerűségén.

Az előre bekevert ital első körben az Egyesült Királyságban lesz kapható. A 250 ml-es dobozos kiszerelés 2,30 fontért, azaz nagyjából 1000 forintért érhető el. A Coca-Cola azt ígéri, a termék hamarosan a német, holland és spanyol polcokon is megjelenik.

A készítők szerint – így az idézett cikk – az Absolut Vodka & Sprite „két ikonikus globális védjegyet” egyesít. A párlat „testes, lágy karakterét” és a Sprite „rendkívül frissítő citromos és lime-os ízét”. James Davies, a The Coca-Cola Company alkoholos italokért felelős vezető igazgatója elmondta, a termékkel az a céljuk, hogy a felnőtt fogyasztóiknak egy „üdítő és ismerős italélményt” nyújtsanak. A hangsúly a felnőttön van: a cég semmiképp sem a kevert italokat híresen kedvelő fiatalabb korosztály felé szeretne nyitni. Emiatt az 5%-os új ital dobozán nagy betűkkel szerepel majd az adott ország legális alkoholfogyasztási korhatára is.

Az Absolut Vodka & Spite a svéd vodkagyártó új, előre kevert koktélcsaládjának része. Ez magában foglalja az Ocean Spray Vodka Cranberry, a Vodka Mojito és a Raspberry Lemonade névre hallgató termékeiket. Ezeket egyébként nem dobozban, hanem a jól megszokott 750 ml-es üvegekben árulják majd.

A növekvő kereslet miatt egyre gyakoribb, hogy az üdítőital-gyártók a világ legnagyobb szeszesital-márkáival kollaborálva hoznak létre előre elkészített koktélokat. Az Absolut Vodka & Sprite már a sokadik alkoholos Coca-Cola-termék a Jack Daniel’s & Coca-Cola, a Lemon Dou, a Topo Chico Hard Seltzer és a Schweppes Mixed után.

Címlapfotó: Alvis Taurēns / Unsplash