Klasszik ötös válogatás csomag

12.990 Ft / hónap

Tartalma:

Tagyon Birtok Hegybor 2020
Tóth Ferenc Pincészet Egri Bikavér 2019
Androsics Birtok Pinot Gris 2021
Jammertal Borbirtok Grand Rosé 2022
VinArt Cabernet franc Classicus 2018

+ AJÁNDÉK VINCE MAGAZIN

Elfogyott

Kategória:

Leírás

A BalatonBor nagytestvéreként néhány éve érkezett meg a Hegybor, amely az előzővel ellentétben már hordós érleléssel is büszkélkedhet. Emiatt is már mindenképpen egy komolyabb tételre érdemes számítani, a fajtára jellemző körtés, keserűmandulás ízjegyekkel.

Egy komoly házasítás a kitűnő ’19-es évjáratból, amely mellé már az ember szívesen eszik is pár falatot. A meggyes, vörös szilvás gyümölcsös tónusokat szelíden kíséri a fűszeresség. Selymes tanninok, kerek savak mellett melegítő alkohol tartalommal búcsúzik a korty.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a pinot gris, vagyis, ismertebb nevén szürkebarát. A borászok ügyes kézzel iskolázzák immáron szárazra: piros almahéj, citrusok és csonthéjasok viszik a prímet, mellettük kevés krétás, mészköves ásványosság.

A korty elején halvány málnás ízzel indít, hogy a végén átváltson eperbe, enyhe epermagra jellemző kesernyés lezárással, ami miatt kiváló szomjoltó is. Hosszú lecsengésű. A bor különlegességét adja, hogy a palackot üvegdugóval zárták.

A bor leírásában minden adott ahhoz, hogy egy igazi klasszikushoz legyen szerencsénk: feketecseresznye, cseresznye, csipkebogyó, fekete-ribizli, grafit, pörkölt magvak, rózsabors, ánizs aromái érkeznek szépen sorban; amelyhez újak is csatlakoznak egy kis szellőztetés után.

Fizess elő borcsomagjainkra automatikusan megújuló előfizetéssel! Havonta megterheljük a bankkártyádat az aktuális borcsomag díjával, 12 990 Ft-tal. 
Előfizetésedet akármikor lemondhatod belépést követően a Fiók menüpont Előfizetéseim pontjára kattintva!