Egyszerű és egészséges köret a grillhús mellé
2024. július 30.
Gyorsan elkészíthető, zöldség alapú köret a grillhús mellé, ami kiválóan hűsít is egyben a forró nyári napokon.
Az alábbi, a Hamu és Gyémánt oldal által ajánlott majonézes céklasaláta egy nagyszerű köret lehet, legyen szó egy hétköznapi vacsoráról, ünnepi lakomáról vagy akár egy gyors ebédről. Ez a recept minden grillhús mellé tökéletes választás.
Hozzávalók
- 5 darab cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek. tejföl
- 3 ek. majonéz
- só
- bors
Így készül
- A céklát főzzük meg, majd várjuk meg, amíg kihűl. Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
- A fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet vágjuk apróra.
- A tejfölt keverjük össze a majonézzel, sózzuk, borsozzuk.
- A reszelt céklát, az összevágott petrezselymet, a fokhagymát forgassuk össze a majonézes keverékkel. Tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Címlapfotó: Radek Grzybowski / Unsplash