Egyszerű és egészséges köret a grillhús mellé

2024. július 30.

Gyorsan elkészíthető, zöldség alapú köret a grillhús mellé, ami kiválóan hűsít is egyben a forró nyári napokon.

Az alábbi, a Hamu és Gyémánt oldal által ajánlott majonézes céklasaláta egy nagyszerű köret lehet, legyen szó egy hétköznapi vacsoráról, ünnepi lakomáról vagy akár egy gyors ebédről. Ez a recept minden grillhús mellé tökéletes választás.

Hozzávalók

  • 5 darab cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek. tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • bors

Így készül

  1. A céklát főzzük meg, majd várjuk meg, amíg kihűl. Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
  2. A fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet vágjuk apróra.
  3. A tejfölt keverjük össze a majonézzel, sózzuk, borsozzuk.
  4. A reszelt céklát, az összevágott petrezselymet, a fokhagymát forgassuk össze a majonézes keverékkel. Tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Címlapfotó: Radek Grzybowski / Unsplash