A világ egyik legrangosabb díját kapta meg egy magyar sör

2024. április 25.

Olyan bravúrt hajtott végre a sörfőzde, ami magyar cégnek korábban még soha nem sikerült.

A székesfehérvári hübris sörfőzde már tavaly is érmet zsebelt be a Pivní pečeť, avagy Arany Sörpecsét cseh sörversenyen. Idén azt az eredményt is sikerült felülmúlniuk. Alap szortimentjük egyik zászlóshajója, a sür aranyérmet szerzett a cseheknél. Ezt az elismerést eddig még soha nem kapta meg magyar főzde lágere.

Önmagában az is ritka, hogy ezt a kategóriát nem egy cseh sör nyeri meg. Éppen ezért kijelenthető, hogy a lehető legmagasabb díjat hozta haza Csehországból a hübris világos söre, a sür, ami által idén egy nemzetközi aranyérmes lágerrel is gazdagodhatott a magyar sörkultúra. Az Arany Sörpecsét versenyre 1990 óta minden évben a világ számos országából érkeznek nevezések. Több száz sörgyár száll versenybe, 42 különböző kategóriában. Az aranyérmet kiérdemlő sür a hübris legklasszikusabbja. Pilseni recept alapján készülő sör, amelynek esetében rengeteget kísérleteztek, hogy olyat hozzanak létre, amivel ők maguk is maximálisan elégedettek lehetnek. A székesfehérvári főzde a sör megalkotásakor nem kevesebbszer, mint tízszer futott neki a próbafőzésnek, mire megtalálta a tökéletes receptet. 

Az Arany Sörpecsét megmérettetést évről évre egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés kíséri. Az is megfigyelhető, hogy a kisebb főzdék egyre több alkalommal érnek el jobb helyezést, mint a multik termékei. A hübris már tavaly is érmet zsebelhetett be mülna, avagy málnás söre ízvilágáért, az idei év pedig meghozta nekik az eddigi legrangosabb elismerést. A sür számára a legnagyobb bók éppen az, hogy a kifejezetten pils kategóriában erős nemzet ítélte oda neki az arany minősítést. A pilsner a világ egyik legnépszerűbb sörstílusa, és nem véletlenül. A világos, frissítő ízvilága mindenki számára vonzó, legyen szó kezdő vagy tapasztalt sörivóról.

sür adatlap

megjelenés: áttetsző, szalma sárga, tejfehér habkorona
illat: füves, friss, kerek
korty: szénsavval telt, gurulós gabona
komlók: Saaz, Perle
alkohol: 4,8%
keserű érték: 35 IBU
eredeti szárazanyag tartalom: 11,5°B

Címlapfotó: YesMore Content / Unsplash