Újra látogatható egy híres budapesti épület, nem akármi van benne

2023. június 09.

Óbuda szívében, a régi Goldberger textilgyár impozáns, indusztriális épületében megnyílt Buda legújabb bisztró étterme!

A Cut&Barrel Bisztro étteremben a baszk és latin-amerikai kultúra alapjait vegyítő contact-cuisine fogásokkal szeretnék megismertetni a vendégeket. A kétféle kultúra összekapcsolásával, egymást harmonikusan kiegészítő, egyedi válogatást hoztak létre.

A Latin-Cuisine mindig kiegészít egy fontos eseményt. Legyen az egy esküvő, családi összejövetel vagy csak egy esti könnyed szórakozás. Az ételek mindig a kapcsolatteremtést szolgálják. Ez a baszk konyha alapja. Nem véletlen, hogy a baszk gasztronómia Európában is az egyik leghangulatosabb konyhaművészetté vált napjainkra.

A világ számos éttermét megjárt brazil-portugál gyökerű séf, André Bicalho az argentin-baszk kontakt konyhát képviselő Cut&Barrel bisztró corporate séfje.

A Haraszthy pincészet két étterme

André Bicalho korábban számos országban, többféle területen tevékenykedett, amelyek közvetlenül, vagy szorosan kapcsolódtak a gasztronómiához. Már több, mint 15 éve él Európában, dolgozott Spanyolországban, Portugáliában, Angliában, Belgiumban, Németországban is és féléves szakmai gyarkolatot szerzett a 2 Michelin-csillagos Villa René Lalique étteremben  a francia Elzász régióban.

Széles körű nemzetközi tapasztalatát az új bisztró étteremben, valamint emellett Etyeken, a Haraszthy pincészet Matador étteremének corporate séfjeként is hasznosítja.

A Cut&Barrel Bisztro egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkezik, szezonális alapanyagokkal és magas minőségű konyhatechnológiát alkalmazva készítik maradandó élményt jelentő ételeket. A füstös ízeket következetesen építik be az ételekbe, mindig vigyázva arra, hogy összhangban legyenek, és ne tereljék el a figyelmet a borokról sem. 

emberek ülnek asztal körül, egy férfi tölt egy pohárba
Fotó: Cut&Barrel Bisztro

Az étterem egyik legfontosabb alkotóeleme a hús. A világ különböző pontjáról érkező húsalapanyagokból készülnek a steak ételek. Ezen kívül hazai mangalicából saját tradicionális baszk receptek alapján különféle szalámikat, kolbászt és sonkákat is készítenek, melyek csak itt kóstolhatók és kiváló kísérői egy baráti borozásnak.

Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a helyi és szezonális alapanyagok használatára. A vegetáriánus vendégekre is gondolva ezen alapanyagokból húsmentes ételekkel is készülnek.

Az étterem borválasztéka kiegészül – a Borközpont 50 magyar borászatának több mint 600 tétele mellett – az argentin, kaliforniai, olasz, ausztrál és francia  pincészetek boraival, melyek ételekkel való párosításában képzett sommelier segíti vendégeket.

Az Óbudán nyílt Winehub Borközpont és a Cut&Barrel bisztró hangulatos terasszal, korlátlan és ingyenes parkolási lehetőséggel várja vendégeit!

Címlapfotó: Cut&Barrel Bisztro