Így együk a banánt, nagyon megéri!

2023. május 02.

Megsokszorozódik a banán élvezeti értéke, ha az elfogyasztása előtt bevetjük a cikkben bemutatott apró trükköt.

Ha új, gyors és egyszerű desszertet próbálnánk ki, akkor mindenképpen adjunk egy esélyt az olaj nélkül, forrólevegős sütőben (másnéven forrólevegős fritőz, légsütő) elkészítendő banánnak is. Pillanatok alatt kész és az íze utánozhatatlan. A Lifehacker talált rá a receptre az Instagramon a Dipped Tampa oldalán. Itt mindig érdemes körülnézni, mert rengeteg érdekes étellel lehet még találkozni. De jöjjön a légsütőben sült banán receptje!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dipped Tampa (@dipped_tampa) által megosztott bejegyzés

Sült banán

Hozzávalók

  • 1 darab banán
  • fahéjas cukor
  • vaníliafagylalt
  • karamellszirup (vagy méz)

Így készül

  1. A pucolatlan banánt vágjuk félbe függőlegesen.
  2. Szórjuk meg a tetejét fahéjas cukorral.
  3. Süssük a légsütőben 200 Celsius-fokon kb. 8 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz.
  4. Tegyünk a tetejére vaníliafagylaltot, és csepegtessünk rá egy kis karamellaszószt vagy mézet, esetleg juharszirupot.

Ennyi! Már el is készült a légkeveréses banándesszert, ami garantált siker lesz a vendégek körében. Ha már különlegesség, akkor jöjjön még egy kis extra ötlet. Sose dobjuk ki a banán héját, abból is készíthető ugyanis egy finomság! Mi is bemutattuk már a banánhéjból készített sült szalonnát, ami tökéletes főétel lehet az előbbiekben ismertetett desszert előtt. A receptet itt mutattuk be részletesen, érdemes elolvasni.

Szerző: Pál Gábor
Címlapfotó: Mike Dorner / Unsplash