A tökéletes házi fagyi elkészítéséhez a kulcs a mikrohullámú sütő

2023. július 06.

Egy apró trükk és olyan házi fagyi készül, amilyet a világ még nem kóstolt! Megéri kipróbálni!

A nyár beköszöntével elérkezett a fagyiszezon is. Nyugodtan valljuk be: a legtöbben imádunk egy-egy gombóccal küzdeni a hőség ellen. A város utcáit járva könnyen hozzájuthatunk a hűsítő desszerthez, ám mi van akkor, ha otthon le szeretnénk váltani a dobozos fagylaltokat valami igazán különlegesre? Mutatunk egy szuper receptet, amivel bárki fagyizót varázsolhat mélyhűtőjéből! Ehhez a tojásmentes jégkrémhez elsősorban friss eperre, némi citromra és vaníliakivonatra van szükségünk. – írja bevezetőjében a receptet eredetileg publikáló thekitchn.com.

Epres házi fagyi

Hozzávalók

  • 250 g kristálycukor
  • 1 közepes citrom
  • 500 g friss eper
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 2 1/2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 350 g magas zsírtartalmú tejszín
  • 160 ml tej
  • 1/4 teáskanál só

Így készül

  1. Adjuk hozzá az eprekhez a kristálycukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot.
  2. Turmixoljuk addig a már levet eresztett gyümölcsöt, míg az teljesen sima lesz.
  3. Ezután a massza sűrítése céljából tegyük hozzá a kukoricakeményítőt és rakjuk be a tálat a mikróba egy pár percre.
  4. Egy másik tálban habverő segítségével keverjük össze a tejszínt, a tejet és a sót.
  5. Ezt követően öntsük össze a pürésített gyümölcsöt a tejes keverékkel, majd hagyjuk kihűlni az egészet. 
  6. Folyamatosan keverjük a fagyialapot addig, amíg az sűrű és krémes lesz.
  7. Végül az egészet rakjuk be a fagyasztóba, hogy az felvegye a fagylaltok jellegzetes állagát.

Címlapfotó: Svitlana / Unsplash