A tökéletes házi fagyi elkészítéséhez a kulcs a mikrohullámú sütő
2023. július 06.
Egy apró trükk és olyan házi fagyi készül, amilyet a világ még nem kóstolt! Megéri kipróbálni!
A nyár beköszöntével elérkezett a fagyiszezon is. Nyugodtan valljuk be: a legtöbben imádunk egy-egy gombóccal küzdeni a hőség ellen. A város utcáit járva könnyen hozzájuthatunk a hűsítő desszerthez, ám mi van akkor, ha otthon le szeretnénk váltani a dobozos fagylaltokat valami igazán különlegesre? Mutatunk egy szuper receptet, amivel bárki fagyizót varázsolhat mélyhűtőjéből! Ehhez a tojásmentes jégkrémhez elsősorban friss eperre, némi citromra és vaníliakivonatra van szükségünk. – írja bevezetőjében a receptet eredetileg publikáló thekitchn.com.
Epres házi fagyi
Hozzávalók
- 250 g kristálycukor
- 1 közepes citrom
- 500 g friss eper
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 2 1/2 teáskanál kukoricakeményítő
- 350 g magas zsírtartalmú tejszín
- 160 ml tej
- 1/4 teáskanál só
Így készül
- Adjuk hozzá az eprekhez a kristálycukrot, a citromhéjat és a vaníliakivonatot.
- Turmixoljuk addig a már levet eresztett gyümölcsöt, míg az teljesen sima lesz.
- Ezután a massza sűrítése céljából tegyük hozzá a kukoricakeményítőt és rakjuk be a tálat a mikróba egy pár percre.
- Egy másik tálban habverő segítségével keverjük össze a tejszínt, a tejet és a sót.
- Ezt követően öntsük össze a pürésített gyümölcsöt a tejes keverékkel, majd hagyjuk kihűlni az egészet.
- Folyamatosan keverjük a fagyialapot addig, amíg az sűrű és krémes lesz.
- Végül az egészet rakjuk be a fagyasztóba, hogy az felvegye a fagylaltok jellegzetes állagát.
Címlapfotó: Svitlana / Unsplash