Gyors karácsonyi sütemény: 5 perc alatt kész és mindhárom összetevő van hozzá otthon

2023. december 24.

Utolsó pillanatos karácsonyi sütemény? Lehetséges! A cikkben közölt villámgyors és pofonegyszerű recepttel nem lehet hibázni.

A karácsonyi menüből hiányzik még a sütemény? Már sütöttünk-főztünk 5 fogást, ezért nincs kedvünk nekiállni egy komolyabb édességnek? Nem is vettünk hozzá semmit? Ráadásul nemsokára érkezik a család?

Semmi gond. Ezzel a karácsonyi süti recepttel pillanatok alatt kihúzhatjuk magunkat a bajból. Az összeállítása alig vesz több időt igénybe, mint a recept elolvasása és még a boltba sem kell leszaladni. Következzen az univerzális karácsonyi süti, ami az utolsó pillanatban is megoldást jelent. És még nagyon finom is, így méltó lezárása lesz az ünnepi vacsorának. Köszönet a receptért a kitchen.nince.com.au oldalnak!

Gyors karácsonyi sütemény

Hozzávalók

  • 1 kg szárított gyümölcs (vegyes a legjobb, de bármilyen jó)
  • 600 ml gyümölcslé, tea, kakaó, kávé vagy Baileys
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor

Így készül

  1. Helyezzük a szárított gyümölcsöt egy nagy tálba, öntsük rá a folyadékot. Hagyjuk pihenni legalább 2 órát (minél több, annál jobb), hogy a gyümölcs magába szívja.
  2. Adjuk hozzá a lisztet és jól keverjük el.
  3. Melegítsük elő a sütőt. Béleljük ki sütőpapírral a tortaforma alját és oldalát, majd öntsük bele a tésztát. A tészta 2/3-ig lepje el a formát. Süssük 60 percig, vagy ameddig szükséges. 60 perc után szúrjunk bele egy villát. Ha nem ragad a villára tészta, akkor kész van.
  4. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a süteményt, mielőtt felszeleteljük.

Címlapfotó: Ricardo Díaz / Unsplash