Íme, a leggyorsabban elkészíthető fasírt receptje

2023. november 06.

Egy egészen apró trükkel jelentősen csökkenthető a fasírt elkészítésének ideje. Ezzel a módszerrel mostantól mindenki szívesen fog fasírtot sütni.

Ugyan a fasírthoz nem szükséges túl sok hozzávaló (általában a hagyma, a darált hús, a kenyér- vagy zsemlemorzsa és a tojás kvartettje elegendő az elkészítéshez), a megfelelő fűszerek kiválasztása már trükkösebb feladat lehet.

Ha tökéletes végeredmény elkészítése közben még időt is spórolnánk, érdemes megfogadnunk a dailymeal tanácsát. Az említett oldal szerint az időtakarékos fasírtokhoz a kulcs a botmixer. Ahelyett, hogy nekiállnánk feldarabolni a hozzávalókat, tegyünk inkább mindent a botmixer edényébe.

Milyen fűszerekkel készüljön a fasírt?

A fasírtból olyan fűszerek tudják kihozni a maximumot, mint a fokhagyma, a gyömbér és a koriander. A legfontosabb, hogy puha levelű fűszernövényeket (például bazsalikomot, metélőhagymát, kaprot vagy petrezselymet) használjunk, illetve hogy ezek a fűszerek ne szárított formában, hanem frissen kerüljenek a keverékbe. Így sikkel intenzívebben jelennek majd meg a végén. Az olyan „fásabb” fűszerek, mint az oregánó, a rozmaring vagy a kakukkfű nem ideálisak ide, mert ezek a sütés után is keményebbek maradnak.

És ne feledjük: bármiket is választunk, a hozzávalókat mindig botmixerben elegyítsük!

Címlapfotó: Allen Rad / Unsplash