Nincs többé fröccsenő olaj rántott hús sütésnél – és ehhez csak vízre van szükség
Olaj, sütés, panír. Ennek a hármasnak a találkozása általában egy nagy konyhatakarítással végződik. Most azonban ennek vége!
Ha van klasszikus étel, a rántott csirke az. A maga egyszerűségével sokak egyik nagy kedvence. Habár az elkészítése nem túl bonyolult, azért igencsak pepecselős. A konyha maszatos és rendetlen lesz, miután a hideg hús belemerítésekor a forró olaj szétcsap. Vagyis mostanáig szét csapott. Egy aprócska trükkel többé ez nem fordulhat elő.
A rohanó világnak és az internetnek köszönhetően szinte hetente belebotlik az ember egy olyan konyhai vagy főzési trükkbe, aminek érdemes adni egy esélyt. Általában hatékonynak bizonyulnak, miközben időt spórolunk meg velük. A következő tipp működőképességében azért is biztosak lehetünk, mert a The Kitchn nem szokott bármit megosztani. A Nasyhevrt nevű felhasználó által közzétett TikTok videóval azonban így tettek, szóval bátran próbáljuk ki otthon.
A hackben a férfi bemutatja azt a trükköt, amivel rendkívül ropogósra süti csirkéjét, miközben minimalizálja a rendetlenséget, amit a forró olajban sülő hús okozhat a konyhában.
Miképp lehet elérni ezt? Vízzel!
A videóban látható, ahogy a férfi fog egy panírozott csirkedarabot, amit vízbe márt, majd hagyja, hogy a felesleg teljesen lecsöpögjön, mielőtt a zsiradékba helyezi.
A módszer elég unortodoxnak hangzik, de az eredmény magáért beszél. A csirkedarabok rendkívül ropogósra sülnek, és sem zsír, sem olajcsepp nem maradt utánuk a pulton, falon.
Címlapfotó: Davey Gravy / Unsplash