A rögtön puha mézeskalács titka egyetlen apró trükk a sütésnél

2023. december 13.

Egyetlen szabály betartásával elkészíthető a tökéletes, egyszerre friss és puha mézeskalács.

Sokan már hetekkel korábban nekiállnak a mézeskalács sütésének, hogy a népszerű karácsonyi süteménynek legyen ideje dobozokba zárva megpuhulni. Pedig van rá megoldás, hogy friss és puha is legyen egyszerre – hívja fel a figyelmet az Agroinform minapi cikke. Mint írják, ehhez semmi extra hozzávalóra nincs szükség, csak egyetlen apró szabályt kell betartani.

Rögtön puha mézeskalács

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 dl méz
  • 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 púpozott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius-fokra.
  2. Keverjük össze a hozzávalókat, és dolgozzuk puha tésztává, majd nyújtsuk ki lisztezett nyújtódeszkán körülbelül 1 centiméter vastagságúra.
  3. Szúrjuk ki különféle formájúra, majd süssük összesen 10 percig. Ekkor eléri a megfelelő állagot és nem lesz kemény.
  4. Amikor kihűlt, díszítsük ízlés szerint.

Címlapfotó: Pietro De Grandi / Unsplash