A rögtön puha mézeskalács titka egyetlen apró trükk a sütésnél
2023. december 13.
Egyetlen szabály betartásával elkészíthető a tökéletes, egyszerre friss és puha mézeskalács.
Sokan már hetekkel korábban nekiállnak a mézeskalács sütésének, hogy a népszerű karácsonyi süteménynek legyen ideje dobozokba zárva megpuhulni. Pedig van rá megoldás, hogy friss és puha is legyen egyszerre – hívja fel a figyelmet az Agroinform minapi cikke. Mint írják, ehhez semmi extra hozzávalóra nincs szükség, csak egyetlen apró szabályt kell betartani.
Rögtön puha mézeskalács
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 dl méz
- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- 1 púpozott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
Így készül
- Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius-fokra.
- Keverjük össze a hozzávalókat, és dolgozzuk puha tésztává, majd nyújtsuk ki lisztezett nyújtódeszkán körülbelül 1 centiméter vastagságúra.
- Szúrjuk ki különféle formájúra, majd süssük összesen 10 percig. Ekkor eléri a megfelelő állagot és nem lesz kemény.
- Amikor kihűlt, díszítsük ízlés szerint.
Címlapfotó: Pietro De Grandi / Unsplash