Egy igazi finomság került a boltokba Jürgen Klopp tiszteletére

2024. május 18.

A Liverpool labdarúgócsapatától kilenc év után távozó német edző tiszteletére jelent meg a limitált kiadású finomság.

2024 tavaszán jelentette be a Jürgen Klopp, hogy kilenc év után távozik a Liverpool FC labdarúgó csapatának edzői posztjáról. A kilenc év alatt számos sikert elért német edzőt méltó búcsúztatásban részesíti a klub, a Liverpool szurkolók közössége – és két sörgyár is.

Május 16-tól lehet licitálni az Erdinger és a Calrsberg sörgyárak kollaborációjából megszületett 491 palack speciális sörre – írja a thedrinksbusiness.com. (Az Erdinger német, a dán Carlsberg pedig a csapat szponzora.) A bevétel az angol klub, helyi liverpooli ügyeket támogató jótékonysági alapítványához kerül. Az aukciót a sportereklyékre szakosodott Graham Budd aukciósház koordinálja.

A sör neve „Doubters to Believers” (kétkedőkből hívők), ami Klopp liverpooli székfoglaló sajtótájékoztatójára utal. A némileg meglepő kinevezése után mondta, szeretné, ha a kétkedők idővel hívőkké válnának, vagyis az elért eredmények következtében belátnák, ő valóban a legmegfelelőbb a csapat irányítására. A 491 palack sem véletlen: a 2024-es szezon végéig Klopp összesen ennyi meccsen fogja irányítani a focicsapatot.

Maga a sör egyébként 50 százalékban az Erdinger búzamalátájából, 50 százalékban pedig a Carlsberg pilseni típusú söreihez használt malátából készült. Került még bele egy csipetnyi vörös árpa is, ami a Liverpool mezének vörös színére utal.

Címlapfotó: Ajay Meganathan / Unsplash