A tökéletes rántotta titka: pár csepp a filléres folyadékból a nyers tojásba
Minden háztartásban megtalálható az a filléres csodaszer, amitől a rántotta tökéletes állagú és izgalmas ízű lesz.
Bár a minden háztartásban jelenlévő, filléres ecetet elsősorban öntetekben, esetleg főzelékekben szoktuk használni, a Daily Meal szerint ez az összetevő a tökéletesen krémes tojásrántotta titka is.
Miközben a só használata is kissé puhább rántottát eredményez, a lehető legkrémesebb állagú tojásrántottát ecet hozzáadásával készíthetjük el. Az ecet savassága ugyanis extra nedvességet és puhaságot kölcsönöz az ételnek.
Fontos, hogy ne használjunk belőle túl sokat, különben a rántottánk túlságosan pépes és savanyú lesz. Ha a tökéletes textúrát keressük, elég, ha sütés előtt pár apró csepp ecetet adunk a nyers tojáshoz. Ez az állag mellett a rántotta ízére is nagyon jó hatással lesz, hiszen ad neki egy izgalmas, savanykás csavart.
Nemrég írtunk a különböző ecetekről és általában arról, miért jó, ha savat adunk az ételhez. IDE kattintva olvasható el a cikk.
Címlapfotó: amirali mirhashemian / Unsplash