A legjobb rosé borok a nyárra

2023. augusztus 13.

Még a legfinnyásabb borsznob is elgyengül egy jó rosé bortól. Hát még háromtól! Mutatjuk az idei Vince tesztgyőztes tételeket.

Legyen az ember akár fehér-, akár vörösborpárti, az biztos, hogy egy jó rosé borra nem mond nemet. A Vince Magazin hagyományosan minden tavasszal teszteli az ország kínálatát. Idén néhány külföldi szépség is bekerült a tesztbe.

Nem árulunk zsákbamacskát, ha azt mondjuk: ez a legnagyobb palackszámú tesztünk. Úgyhogy mindig két körös teszten választjuk ki a legjobbakat. Nagy a kockázat: azt szeretnénk, hogy olvasóink elégedetten dőljenek hátra új kedvenc nyári borukkal a kezükben! Idén az alábbi három bor állhatott fel a képzeletbeli borpódiumunkra.

Mátrai Excellent Rosé

Halvány rózsaszín. Fűszeres, pikáns, érett piros gyümölcsös, epres, málnás illat. Ízben egészen telt, élénk savtartalmú, friss cseresznyére, meggyre emlékeztető ízvilágú, finoman fűszeres, hosszú utóízű, komplex bor. Elegáns, izgalmas, vibráló, élvezetes rozé.

Termelő: Ludányi Pince

Borvidék: Mátra

Tricollis Rosé

View this post on Instagram

A post shared by Fine Wine Old World (@fine_wine_of_the_old_world)

Közepes árnyalatú narancsos szín. Jó intenzitású, komplex illat érett cseresznyével, meggyel, finom fűszerességgel. Ízben koncentrált, telt, rétegzett bor lédús piros gyümölcsökkel, pici szén-dioxiddal. Jól elkészített, zamatos rozé érett cseresznyés, hosszú utóízzel.

Termelő: Pannonhalmi Főapátság

Borvidék: Pannonhalma

Sauska Rosé

View this post on Instagram

A post shared by Sauska Borászat (@sauskawines)

Világos barackvirágszín. Jó intenzitású, picit virágos, citrusos és málnás, cseresznyés illat. A kortyban nagyon jó egyensúly. Elegáns, légies, zamatos, kicsit meggyes, ribizlis, élénk savtartalmú, tiszta ízvilágú, jól elkészített rozé egy kis izgalmas, grépfrútos csavarral a korty végén.

Termelő: Sauska

Borvidék: Villány

Címlapfotó: Vincenzo Landino/Unsplash