Ne dobjuk ki a teafiltert, pénzt spórolhatunk vele!
A teafilter a kiáztatás után is nagyon hasznos társ a konyhában és a lakás körül.
A tea amellett, hogy kedvez az egészségünknek, a konyhában is hasznunkra válhat. Csak kevesen tudják, hogy a használt teafilterek kiválóan semlegesítik a szagokat, így természetes megoldást kínálnak a hűtőben időnként felbukkanó kellemetlen aromákkal szemben – hívja fel a figyelmet a Daily Meal.
A tealevél egyik kevésbé ismert tulajdonsága, hogy jól magába szívja a szagokat. Ezért legközelebb, miután elfogyasztottuk kedvenc teánkat, a kihűlt filtert ne dobjuk rögtön a szemetesbe. Tegyünk egy két filtert egy kis tálba, majd ezt helyezzük a hűtőszekrénybe. Már néhány órán belül érezni fogjuk, hogy kellemesebb, frissebb illat van odabenn.
Ha rendszeresen teázunk, szinte kifogyhatatlan készletünk lesz a házi hűtőillatosítóból. Az egyetlen igazán fontos szempont, hogy olyan filtert használjunk, ami természetes anyagból készült. A használt teafilter ráadásul a kertben is könnyen hasznosítható. Komposztálás után értékes tápanyagokat nyújthat például a paradicsompaláink számára.
Nem a tea az egyetlen házi praktika a hűtőben keletkező kellemetlen szagok ellen. Jól bevált megoldás, ha egy tál szódabikarbónát helyezünk a hűtőbe, de hasonló hatást érhetünk el a kávézaccal is. Ezek a teafilterhez hasonlóan mind-mind olyan megoldások, amelyek nem kerülnek plusz pénzbe, ráadásul a konyhai hulladék mennyiségét is csökkentik.
Címlapfotó: K8 / Unsplash