A tökéletes krumplisaláta titka: egy plusz filléres hozzávaló, ami nem a hagyma
A jól bevált recepten csak egyetlen ponton kell változtatni és már meg is született a tökéletes krumplisaláta.
A nyár egyik legnépszerűbb körete a krumplisaláta. Nem csoda, hiszen ezer arca van: készíthetjük ecetesen, mustárosan, majonézbe forgatva, vagy akár édes-savanykásan is. Egy egyszerű hozzávalóval ráadásul még egy kis csavart vihetünk bele a fogásba – ígéri a The Kitchn cikke.
A zellert jellemzően kétféleképpen használjuk fel a konyhában: vagy egészséges ropogtatnivalóként fogyasztjuk, vagy pedig levesekhez, ragukhoz adjuk. Utóbbi esetben gyakran észre sem vesszük, pedig valójában rengeteget dob az ízeken. A krumplisalátában hasonlóan jól működik: ha apróra vágjuk, egyfajta kontrasztot ad a puhára főzött krumplinak.
Fontos tudni, hogy a túl sok zeller elbillentheti az arányokat. Ez azért fordulhat elő, mivel a zöldség úgy viselkedik, mint egy friss zöldfűszer. A tökéletes mennyiséggel viszont nem változtat alapvetően a végeredményen, hanem finoman beépül az ízek közé. Egyszerűen csak tépkedjük le a szárakról, és aprítsuk fel, akárcsak a petrezselymet vagy a kaprot.
Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: silvia trigo / Unsplash