A tökéletes gulyásleves titka: egy filléres plusz fűszer

2024. április 05.

Ígérjük: ez az olcsó kis levél odakerül kiegészítésként a családi gulyásleves recept végére.

Nyugodtan nevezhetnénk Magyarországot a 10 millió labdarúgó edző mellett a 10 millió gulyásleves szakács országának is. Minden házba jut (legalább) egy recept, amire az adott család esküszik.

Világért sem szeretnénk a hagyományoktól eltéríteni a háziasszonyokat és háziurakat, ezért nem is készültünk semmiféle recepttel. Evidenciának tekintjük, hogy úgyis mindenki a legjobbat akarja kihozni belőle, ezért a legjobb helyről veszi a húst, a hagymát, az őrölt paprikát és úgy egyáltalán mindent, ami csak kell bele.

Mi mindössze azzal szeretnénk segítséget nyújtani (és csak annak, aki elfogadja), hogy egy apróságot hozzáteszünk a jól bevált recepthez. Ígérjük, ettől a tényleg szinte jelentéktelen apróságtól a gulyásleves íze, ha az még egyáltalán fokozható, még tökéletesebb lesz.

A szóban forgó apróság igazából egy fűszer. Paprikát, hagymát, fokhagymát, köményt valószínűleg mindenki szokott tenni a gulyáslevesbe. Az újdonság, amit mi javaslunk, a zellerszár, illetve a babérlevél. (Bizonyítékként ITT összegyűjtöttük, mi mindenbe passzol kiválóan a babérlevél.)

Nem kérünk egyebet, csak azt, hogy egyszer próbálja ki mindenki. Ha nem jó, el is lehet felejteni örökre. Mi azért inkább arra tippelnénk, hogy be fog kerülni a kockásfüzetbe, a legalsó sorba, az eredeti recept végére. Így a cikk végén nincs is más dolgunk, mint jó étvágyat kívánni.

Címlapfotó: