A tökéletes fasírt titka: egyetlen összetevőt kell a receptben kicserélni

2025. február 12.

A jól bevált recepten csak egyetlen ponton kell változtatni és már meg is született a tökéletes fasírt.

Sokan nem tudják, hogy a fasírt az egyik olyan étel, amit elképesztően könnyű vegetáriánus verzióban is elkészíteni. Elég, ha megmaradt otthon néhány darab répa, cukkini, de gyakorlatilag bármilyen zöldségből könnyen létrehozhatjuk. A Telegrafi receptjének köszönhetően most egy káposztás változatot mutatunk be. Ez amellett, hogy rendkívül ízletes, még egészséges is.

A tökéletes húsmentes fasírt

Hozzávalók

  • 100 g kenyér (legjobb, ha kicsit már száraz)
  • 1,5 dl tej
  • 5 g só
  • bors
  • fél teáskanál őrölt édes paprika
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 g zöld káposzta
  • 1 db tojás
  • 100 g zsemlemorzsa

Így készül

  1. Keverjük össze a kenyeret, a tejet, az őrölt édes paprikát, egy kis borsot és a sót.
  2. Vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, kevés olajon dinszteljük meg, majd sózzuk.
  3. Szeleteljük fel a káposztát, áztassuk be majd csepegtessük le. Tegyük a hagymákhoz és dinszteljük nagyjából 5 percig.
  4. Öntsük fel 2 dl vízzel, majd forraljuk tovább még 10 percig és adjunk hozzá még 2 dl vizet. Főzzük nagyjából 15 percig. Ha ezzel megvagyunk, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a korábban már előkészített tejes-kenyeret.
  5. Szórjuk bele a zsemlemorzsát és a tojást, majd egy alapos keverés után gyúrjunk belőle tetszőleges méretű gombócokat. Hempergessük meg zsemlemorzsában, majd süssük serpenyőben, amíg aranyszínűre pirul.

Szerző: Csáka Eszter
Címlapfotó: Bernd Juergens / Shutterstock