Megszületett Magyarország első luxustortája: itt kapható
Szarvasgombával, fehér csokoládéval és arany karamellel készül Magyarország első luxustortája: bemutatkozott a La Truff’.
Szerelemből született Magyarország első luxustortája. A budaörsi Nour desszert alapítója, Kecskés Alexandra a tavaly augusztusban Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf fogásaival megrendezett Nour Dubaji Desszertvacsora egyik desszertjének kóstolásakor döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is, egy különleges torta formájában.
A szarvasgomba iránti évek óta tartó rajongása és kíváncsisága a desszertvacsora után egy rábakecöli kutyás szarvasgomba-vadászatra vitte, hogy még több tapasztalatot szerezzen a különösen nemes alapanyag kapcsán. A Nour desszertműhelyben most, fél évnyi folyamatos tökéletesítés után, március 23-tól rendelhető a La Truff’, Magyarország első luxustortája.
A Dubajban született magyar torta
A La Truff’ luxustorta Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf és a desszertműhely közös munkájának eredményeképp született meg. Az első szarvasgombás desszert a Nour és a séf tavaly augusztusi Dubaji Desszertvacsoráján debütált és a vendégek nagy elismerését élvezhette. Ezután kezdődött a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amelyet a hazai közönség és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak. A luxustorta a különleges ünnepek, kiemelt események, kerek évfordulók legszebb ajándéka szeretne lenni. Elsősorban azoknak készült, akik érdeklődnek a különleges alapanyagok és a nem mindennapi ízélmény iránt.
A La Truff’ torta fő alkotóeleme a legkifinomultabb aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, melyben szarvasgombás fehér csokoládé ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses fehércsokoládé-ropogós rétegek váltják egymást. A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek fekete bársony fújással és aranypelyhekkel díszítik.
A tortának nemcsak az ízvilága, hanem a megjelenése is mutatja, hogy igazi high-end termékről van szó. A desszertet egyedi kalapdobozban vihetik haza a vásárlók. Ajándékként egy kis aranyporos üvegcsében különleges esszenciát is kapnak. Az Érsek Éden szarvasgombaolaja aroma hozzáadása nélkül, igazi szarvasgombából készül.
A régi kedvencek mellett március 25-től elérhető a Nour új, tavaszi desszertkollekciója is. Bemutatkozik a Matcha, amely biztosan elkápráztathatja azokat, akik kíváncsiak egy japán teakertből érkező, különleges ízélményre. Ezen a hétvégén debütál két gyümölcsös szépség, a Citron, amely a lágy fehér csokoládé és a citrom savanyú ízvilágának különleges találkozására épül, illetve a Framboise, amely egy házi puncsos granolarétegen hordozza a málnát és a vaníliát. A különlegességek kedvelői ekkor élvezhetik először a Sésame desszertben a fekete szezám, a csokoládé és az arany találkozását is.
A teljes desszert- és tortakollekció megtekinthető a Nour weboldalán: www.nour.hu
Fotó: Nour desszert