Egy 50 forintos alapanyag minden levessel csodát tesz!
A nem túl ízletesre sikerült házi leves és a zacskós leves egyaránt szárnyra kap egyik alapvető élelmiszerünktől.
A zacskós leves, valljuk be, nem túl izgalmas. Mindössze egy tojás hozzáadása viszont csodát tehet még velük is. Mandarin nyelven külön kifejezés létezik azokra a levesekre, melyekre egyszerűen egy nyers tojást raknak azért, hogy ízletesebbek legyenek. Ez a Dàn Huā Tāng. A technika kiválóan hasznosítható az unalmasnak hangzó zacskós levesek esetében is, de tulajdonképpen bármelyik leves feldobható vele.
A tojás nemcsak, hogy revitalizálhatja, fokozhatja a (zacskós) levesek ízét, de vonzó textúrát is adhat azoknak. A technikát a kínai ételeken kívül az olasz konyha is alkalmazza. Rómában létezik egy fogás, ami a reszelt sajt és a tojás szerelemgyermeke.
A thedailymeal azt is elárulta, hogyan fogjunk hozzá az étel elkészítéséhez. Leginkább olyan levesekbe ajánlott tojást rakni, amelyek kevésbé krémesek. Meglepő, de például a mi húslevesünkhöz is tökéletesen illik.
Zacskós leves tojással felturbózva
Hozzávalók
- 1 zacskós leves
- 1 friss tojás (más receptekben helyettesíthető, itt mindenképpen tojást használjunk)
- 1 tk ecet
- 1 tk olaj
- 1 tk víz
Elkészítés:
- Egy tálban keverjük össze az ecetet, az olajat és a vizet és rakjuk bele a tojást is. Az ecet azért szükséges, hogy a tojás ne csomósodjon össze, a víz és az olaj pedig azért, hogy simává váljon a keverék.
- Forraljuk fel a levest és folyamatos kevergetés mellett, nagyon lassan öntsük rá a tojásos mixet. Fontos, hogy ne keverjük túlságosan meg a levest amíg a tojásos keveréket ráöntjük. Az állagának ez nem tesz jót.
- Ezután hagyjuk egy picit állni a tojást a levesben és készen is vagyunk!
Címlapfotó: mythja / Shutterstock