5 európai város, ahol az idén legjobb lesz a Szilveszter

2022. december 25.

Az idei szilveszter már szinte az egész világon korlátozásoktól mentes lesz. Ha valaki egy téli kiruccanásra vágyik, jó ötlet lehet, ha kombinálja az utazást a külföldi szilveszteri bulikkal. Garantáltan maradandó élmény.

A bigseventravel.com kérdezte meg a 1,5 milliós olvasótáborát a legjobb szilveszteri városokról. Az oldal a szavazás eredményét kombinálta a 2022-es programválasztékkal. A kettő alapján összeállított egy átfogó listát a legjobb helyekről, ahol családok, barátok és párok számára a legjobb lehet köszönteni az új évet.

Legtöbbünknek talán egy európai kirándulás a reális, így mi csak a legjobb helyen végzett európai városokat mutatjuk be. Mindazonáltal érdemes átböngészni a teljes listát, sok érdekességet tartogat.

Párizs (Franciaország)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Biuro Podróży OSKAR (@oskar_biuropodrozy) által megosztott bejegyzés

Szilveszter éjszakáján egész Párizst nagyszerű show-k töltik meg, de a város legnagyobb látványosságát kétségkívül a Champs Elysee sugárúton rendezett tűzijáték jelenti. Minden évben nagyjából 300 ezer ember vonul az utcára, ahol élő DJ-szettek mellett, videóvetítéseket és a világ egyik legjobban megkoreografált tűzijátékát élvezhetik a látogatók. Természetesen a champagne is folyik.

Lisszabon (Portugália)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kelly Marie Smith (@kellymariesmith) által megosztott bejegyzés

A szilveszterkor is kellemes időjárású Lisszabon hatalmas mulatságnak ad otthont a Tajo folyóval szomszédos főtéren. A parti este 10-kor kezdődik és egészen a hajnali órákig tart. A nagyszabású tűzijáték mellett rengeteg élőzenével köszöntik az új évet. Több tucat éjszakai szórakozóhely közül is válogathatunk.

Berlin (Németország)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

BERLIN Photo Community (@myberlinphoto) által megosztott bejegyzés

Ha bulizásról van szó, akkor a berliniek általában keményen odateszik magukat, ez alól pedig a Szilveszter sem kivétel. A Brandenburgi kapu és a Győzelmi oszlop közötti terület minden évben egy hatalmas partizónává változik. Élő zenekarokkal, DJ-kkel és látványos tűzijátékkal egészen hajnali 3-ig tart a mulatság.  Nem meglepő, hogy ez Európa egyik legnépesebb szabadtéri ünnepsége, minden évben mintegy egymillióan szórakoznak.

Velence (Olaszország)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Janna Hoque (@jannahoque) által megosztott bejegyzés

Ugyan Velence az év bármely szakában varázslatos, Szilveszterkor talán az egyik legszebb arcát mutatja. Számítani kell rá, a legtöbben a Szent Márk téren tolonganak majd, hogy visszaszámoljanak az év utolsó pillanatait. Ezt a csodálatos élőképet viszonylagos nyugalomban lehet nézni a lagúna túloldaláról, Giudeccából. Az újév kifinomultabb megünnepléséhez a két színház, a Teatro della Fenice és a Teatro Goldoni klasszikus újévi koncertekkel járul hozzá. Ha igazán bátrak vagyunk, akkor tegyünk úgy, mint sok helyi! Kezdjük az évet egy hűsítő fürdőzéssel a Lido partjánál: garantált az újévi felfrissülés.

Barcelona (Spanyolország)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Barcelona Connect (@barcelonaconnect) által megosztott bejegyzés

Mint a legtöbb helyen Spanyolországban, a buli csak este 11 óra körül indul be igazán. Cserébe egészen napfelkeltéig tart. Az utcai forgatagok mellett érdemes elmenni a Plaça d’Espanya térre, ahol az egyik legjobb kilátást találjuk magunknak, hogy megnézzük az éjféli tűzijátékot a Montjuïc dombról.

Szerző: Pál Gábor
Címlapfotó: Jingda Chen / Unsplash