Megszűnik sokak kedvence, a 100 éves pékség

2024. március 06.

A tulajdonosok ígérik, más formában, de valamikor folytatódhat a pékség története.

2024. március 3-i Facebook-posztban jelentették be a kővágóőrsi Andriska Pékbisztró üzemeltetői, hogy ebben a formában nem folytatják tovább. Mint írják, amikor 5 éve odakerültek, egyetlen pillanat alatt döntötték el, hogy folytatják az akkor már 100 éve pékségként működő épület falai között a hagyományt. Éjjel-nappal dolgoztak, hogy megvalósítsák álmukat, idővel azonban úgy érezték, új dolgokra is vágynak. Ezért döntöttek úgy, ebben a formában nem folytatják.

A teljes szöveg az alábbiakban olvasható el:

Kedves Vendégeink, Barátaink! Pontosan öt éve, hogy először megláttuk a régi kővágóörsi „Friss Cipó” pékséget, amely akkor már 15 éve elhagyatottan állt. A vöröskő falak története, a 100 éves pékség múltja, a régi, poros szakajtók látványa azonnal magával ragadott minket. Egyetlen pillanat alatt döntöttük el, hogy folytatjuk a falu pék hagyományát, ami egyben összeért a mi álmunkkal is. Így indult el kővágóörsi életünk, és az Andriska Pékbisztró.

Amikor a nyári szezon végén úgy döntöttünk, tartunk egy kis szünetet, nem tudtuk, mennyi időt fog igénybe venni az újratervezés, amire egy ideje már készültünk. Mert az elmúlt évek alatt megéltünk rengeteg fontos tapasztalatot, nagyon jót és kevésbé jót, és mi magunk is sokat változtunk, tanultunk.

Ahogy az elmúlt hónapokban terveztünk, és közben szép lassan hátraléptünk attól, amit előtte éjjel-nappal csináltunk, elkezdtünk megélni új dolgokat. Becsukódott egy ajtó, és kinyílt egy új világ.

Mostanra meghoztuk azt a döntést, hogy itt és most, nem folytatjuk.

Az Andriska története ezzel biztosan nem ér véget, mert az, ami miatt elkezdtük, hogy ételt és élményt kínálhassunk Nektek, továbbra is a szenvedélyünk marad.

Köszönjük Mindenkinek, aki velünk volt ezen az úton.

Fantasztikus, és meghatározó utazás volt!

Címlapfotó: Tim Mossholder / Unsplash