Egy ebéd, ami közben a fellegek között érezhetjük magunkat

2025. április 28.

Egy hónapon keresztül kínál kedvezményes, háromfogásos ebédmenüt Budapest egyik Michelin-ajánlással rendelkező étterme.

Budapest gasztronómiai palettája hétköznap ebédidőben is rendkívül sokszínű. Számos étterem kínál napi menüt, gyors, mégis minőségi megoldást nyújtva a rohanó városlakóknak. Viszont olyan élmény, amely a város látképét, a gasztronómiai kreativitást és a kiváló alapanyagokat ilyen összhangban ötvözi, még biztosan nincs máshol. A VIRTU Restaurant április 28-tól ugyanis elindítja „Ebéd a felhők felett” nevű ajánlatát. Ennek keretében egy hónapon keresztül kínálnak kedvezményes, háromfogásos ebédmenü lehetőséget az első 10 asztalfoglalónak hétköznaponként, ebédidőben.

ebédmenü
Fotó: VIRTU Restaurant

A VIRTU célja, hogy újraértelmezze az ebéd fogalmát és megmutassa, hogy a főváros gazdag ebédmenü-kínálata közül is ki lehet emelkedni. Nemcsak az ízekkel, hanem a különleges atmoszférával és a városra nyíló lélegzetelállító kilátással is. Ezt az ajánlatot csupán egy hónapon keresztül tartják fent, mindössze naponta 10 asztal számára, azoknak, akik aznapra a leggyorsabban foglalnak helyet náluk Facebook oldalukon keresztül. A Lendvai Levente séf által megálmodott fogások egyszerre építenek a szezonális alapanyagokra, a magyar gasztronómia hagyományaira és nemzetközi inspirációkra. A tálalás és az ízvilág pedig minden érzékszervet megszólít.

A vendégek olyan előételek közül választhatnak, mint a spárgakrémleves rebarbarával és roppanós spárgával, a paprikás csirke burgonyás gombócban savanyított medvehagymával és kacsatepertővel, vagy a hideg kacsamáj Tokaji aszúval és Ilonka néni kalácsával. A főételek között a rántott tanyasi csirkecomb füstölt paprikás aiolival és yuzuval, az “Álomszép” saláta pirított rákkal és ehető virágokkal, a lassan sült mangalicatarja köményes pecsenyelével, petrezselymes újburgonyával, valamint a bélszín steak krémes szecsuáni borsmártással szarvasgombás burgonyapürével is megtalálható. A desszertek – köztük az áfonyás pavlova fekete tea chantillyvel és szilva sorbet-tel, a VIRTU Somlói és az étcsokoládé mousse Unicum Riservával és tőzegáfonyával – méltó lezárásai a különleges menüsornak.

mol campus, asztal, székek, panorámaablak
Fotó: VIRTU Restaurant

A kampány célja, hogy a VIRTU újragondolt magyar konyháját és prémium szervizét még szélesebb kör számára tegye elérhetővé. Akár egy hétköznapi ebéd keretében is. A promóció során minden hétköznap, ebédidőben kínált menü ára 12 990 forint + szervízdíj. Az ár tartalmaz egy limonádét és egy kávét is.

Címlapfotó: VIRTU Restaurant