A magyar hegy, ahova mindenképpen januárban kell elmenni!
2023. január 04.
Fantasztikus programokkal és finomságokkal várja a gasztronómiájáról is híres magyar hegy januári turistáit.
Ilyenkor igazán van idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket, a konyhában van idő kísérletezni, kreatívan alkotni, a vendégek pedig élvezhetik az otthonos, személyesebb vendéglátást. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra az egyik legborosabb magyar hegy zugaiban, amit te alkotsz meg magadnak. Ez a badacsonyi Gasztrohegy.
Hogy működik?
- Tervezd meg te a gasztrotúrádat és járd be a hegyet!
- Keresd a Gasztrohegy buszokat (egy út 1000 Ft)
- Kóstolj több helyen: a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, hogy mindig legyen miért tovább indulni!
- Belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásodért fizetsz!
- Ha sokan vagytok, érdemes előre foglalni.
A 2023. január 22-23-i Marhaságok rendezvény menüi
- Hableány: marhapofa ravioli, édes-savanyú hátszín
- Bonvino Borbár: Chili con carne sajtos tortilla chipssel, reszelt chedarral
- Pláne Badacsony borterasz: carpaccio
- Laposa terasz: aszpikos marhanyelv terrine, lángolt kenyér, tormahab; marhapörkölt újragondolva, dödölle
- Istvándy Borműhely: Reuben szendvics (rozskenyér, bbq angus szegy, pirított savanyú káposzta, orosz dresszing)
- Borbarátok: szaftos marha stefánia, yorkshire puding, szalonnás kelbimbó, gray szósz
- Tölgyes Kúria: Angus tatár beefsteak, zöldség, textúrák, buggyantott tojás; Osso bucco, vadas mártás, szalvétagombóc, fermentált bébirépa, tejfölhab
- Kisfaludy-ház Étterem: „Ki fia borja?” borjúláb, és borjúmáj, burgonyahabbal, citromos hagymákkal
- Tilia Borvendéglő: velős pirítós, marha erőleves shot; mini bécsi, tejfölös parmezános burgonyahab, fokhagymás paraj, lilahagyma saláta
A Gasztrohegy 2023. tavaszi programja
- Január 22-23. Marhaságok
- Február 19-20. Vadak a hegyen
- Március 19-20. Füstölgés
- Április 23-24. Vega Badacsony
Címlapfotó: Somogyi Laszlo / Shutterstock