A magyar hegy, ahova mindenképpen januárban kell elmenni!

2023. január 04.

Fantasztikus programokkal és finomságokkal várja a gasztronómiájáról is híres magyar hegy januári turistáit.

Ilyenkor igazán van idő felfedezni a vidéket, a borokat és az ízeket, a konyhában van idő kísérletezni, kreatívan alkotni, a vendégek pedig élvezhetik az otthonos, személyesebb vendéglátást. Izgalmas falatok, sztorik, fogások, és egy olyan gasztrotúra az egyik legborosabb magyar hegy zugaiban, amit te alkotsz meg magadnak. Ez a badacsonyi Gasztrohegy.

Hogy működik?

  • Tervezd meg te a gasztrotúrádat és járd be a hegyet!
  • Keresd a Gasztrohegy buszokat (egy út 1000 Ft)
  • Kóstolj több helyen: a Gasztrohegy fogások kóstoló adagok, hogy mindig legyen miért tovább indulni!
  • Belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásodért fizetsz!
  • Ha sokan vagytok, érdemes előre foglalni.

A 2023. január 22-23-i Marhaságok rendezvény menüi

  • Hableány: marhapofa ravioli, édes-savanyú hátszín
  • Bonvino Borbár: Chili con carne sajtos tortilla chipssel, reszelt chedarral
  • Pláne Badacsony borterasz: carpaccio
  • Laposa terasz: aszpikos marhanyelv terrine, lángolt kenyér, tormahab; marhapörkölt újragondolva, dödölle
  • Istvándy Borműhely: Reuben szendvics (rozskenyér, bbq angus szegy, pirított savanyú káposzta, orosz dresszing)
  • Borbarátok: szaftos marha stefánia, yorkshire puding, szalonnás kelbimbó, gray szósz
  • Tölgyes Kúria: Angus tatár beefsteak, zöldség, textúrák, buggyantott tojás; Osso bucco, vadas mártás, szalvétagombóc, fermentált bébirépa, tejfölhab
  • Kisfaludy-ház Étterem: „Ki fia borja?” borjúláb, és borjúmáj, burgonyahabbal, citromos hagymákkal
  • Tilia Borvendéglő: velős pirítós, marha erőleves shot; mini bécsi, tejfölös parmezános burgonyahab, fokhagymás paraj, lilahagyma saláta

A Gasztrohegy 2023. tavaszi programja

  • Január 22-23. Marhaságok
  • Február 19-20. Vadak a hegyen
  • Március 19-20. Füstölgés
  • Április 23-24. Vega Badacsony

Címlapfotó: Somogyi Laszlo / Shutterstock