Bezár a magyar étterem, ami 2020-ban egyedülálló tettet hajtott végre

2023. november 20.

Az étterem vezetője mindenkit megnyugtatott, más formában, de folytatja.

„Kedves Vendégeim ! Az élet úgy hozta , hogy 2023  november közepén a harmadik gyerekem a Petrus Restaurant ebben a formában itt végleg bezárja ajtaját! Csodálatos éveket éltem, éltünk meg itt …..és most ebben a viszonylag szomorú pillanatban sem keresgélek olyan okokat ami alapján el lehetne kezdeni a panaszkodást feltárni azokat az okokat amiért meghoztam ezt az igen vaskos döntést ! Amit akartam azt hiszem azt megmutathattam hiszen elhozhattam Nektek azt a Francia klasszik kicsit old school vonalalt életérzést ami számomra nagyon nagyon kedves mert rengeteg érték van benne ! Szóval azt hiszem klassz út volt ez itt és tudtunk felejthetetlen pillanatokat adni !

Tehát én itt megmutattam amit akartam ….. nyitás után 8 Michelin Bib Gourmand jelölés , sőt 2020 ban Magyarországon ezt a minősítést csak a PETRUS tudhatta magáénak . Ezekre klassz gondolni , de mégis az a legfontosabb , hogy ti VENDÉGEK kíváncsiak voltatok a sztorira mert hát egy vállalkozás mégiscsak erről szól! Természetesen mivel tudok főzni ezért nem leszek vitorlás oktató , buszvezető , vagy burkoló ! Tehát lesz folytatás , máshol , kicsit másképp de a Francia vonal az örök ! A történésekről a Petrus facebook oldalán tájékozódhattok ! Merci beaucoup! A Séf”

2023. november 18-án a fenti posztot rakta ki Feke Zoltán, a Budapest 9. kerületében található Petrus Restaurant séfje. Az okokat azóta sem részletezte, jó hír viszont, hogy a poszt végén azt írja, a szakmában marad. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Címlapfotó: Tim Mossholder / Unsplash